Nytt på sidan 2012

Huvudsidan

Nyheter 2004   Nyheter 2005   Nyheter 2006   Nyheter 2007   Nyheter 2008   Nyheter 2009   Nyheter 2010 Nyheter 2011

2012-10-21 Tiden rusar snabbt iväg! För den som vill ha snabbare uppdateringar rekommenderar jag istället vår facebook sida! Sök på Agrosofens kennel. Det som har hänt sedan senaste uppdateringen är att kull 14 har kommit till världen. Den 17 september fick Blända sex stycken valpar, tre hanar och tre tikar. Tiden går snabbt, i morgon är de redan fem veckor! Namn har det här humoristiska gänget hunnit få också, hanarna skall heta Spelevink, Spjuver och Lurifax och tikarna Comedienne, Humorissa och Lustigkurra. På tävlingssidan är det också full fart! Fixa har varit i Danmark och startat Tollingjaktprov, en finfin ökl-etta fick de med sig hem! De startade även på Tollingjaktprove ti Halmstad och fick där en tvåa och blev provets bästa ökl-hund. Grattis!!! Även Spex startade i Halmstad och fick med sig två stycken tredje pris i elitklass med sig hem. Grattis!!! Spex har även startat i ökl på WT och det resulterade i 85 poäng och Liselotte fick även domarens pris i en av rutorna för att hon förde sin hund så snyggt! Tjusigt! Tya tog med sin höggravida matte på retrieverjaktprov. Tya gjorde ett finfint jobb, men var inte helt tyst på passiviteten, så det blev ett tredje pris. Men ändå en fin fingervisning om att formen är god! Tippa var först ut av valparna i kull 12 att röntgas och det blev en bra start - Hd A och ed ua. Härligt! En hel hög med hundar har gjort BPH under hösten också - Gallas, Link, Tya, Twiggis, Märta, Festis, Scilla, Visa, Rally, Kaja, Pixie, Smulan och Ella.
2012-09-09 Grattis till alla våra septemberbarn! Kull 10 fyllde tre år den 4/9, kull 4 fyllde nio år den 6/9 och kull 13 fyller ett år idag! Hurra för er allihop!!! September betyder också att tävlingsäsongen är i full gång! Triss har tävlat lydnadsklass III igen och i Bollnäs blev den ett första pris med 261 poäng och en första placering! Grattis! Triss har även gjort BPH, vilket hon tyckte var väldigt skoj, men det var lite onödigt att de pangade på slutet. Fixa har också tävlat lydnad, resultatet blev 190 poäng och ett första pris i lydnadssklass II och därmed LpII! Grattis! Impa var på tredagars utställning i lervällingen på Högbo bruk. Hon fick excellent alla tre dagarna och R-cert två av dagarna. Retligt, även om det visar på en hög och jämn kvalitet! Den här helgen var det Tollingjaktprov i Lafsen och på lördagen startade Tuva och Piri från oss. Båda gjorde fina insatser, men hade även det som strulade. Tuva hade lite strul på dubbelmarkeringen på vatten och belönades med ett tredje pris, medan Piri missade vattendirigeringen och var lite för entusiastisk i vissa delar för att kunna tilldelas pris den här gången. Stort grattis till Ticodottern Lönnlövets Hasta som tog ett elegant första pris i ökl! Grattis även till Tollarbos Gripa Mikkels Jente, Canagolds Max Durant, Hunter's Moonligt Canadian Renard och West Coast Toller's Mumin som tog ettor i nybörjarklassen och Tollartrollets Ametist som tog en trea i samma klass och Lönnlövets Kalori som tog en trea i ökl! På söndagen var det öppenklass och elitklass, Arrac, Spex och Twist deltog i ekl från oss. Arrac visade upp en god portion självständighet och fick inget pris den här gången, Spex jobbade till sig en trea och Twist slog till och tog sin andra ekl etta! Härligt jobbat och grattis! Ytterligare två hundar gick till pris, Tollarbos Tolle von Ducke fick en trea i ökl och Sävikens Bumblebee af Nema fick en trea i ekl, grattis även till dem! Kiwi hade en trevlig dag under lördagen, då han med stor entusiasm deltog i Götene BK:s bruks-KM, det slutade med 294 poäng och en fjärde plats, grattis! Nya bild på Triss och har även lagt till en länk till Triss hemsida. Har också stoppat in två bilder på Assars finska valpar.
2012-08-18 Mängder av resultat! Tollarspecialen gick ju av stapeln förra helgen, alla detaljer kan du läsa om på en egen sida. Men jag passar redan här på att gratulera Tya och Erika som knep Juniortollarmästartiteln! Men det var många härliga prestationer som gjordes under helgen, stort tack till alla våra duktiga valpköpare! Stort tack även till årets arrangörer som möjliggjorde festen! Men det är fler som varit ute på tävlingsbanorna. I slutet av juli blev Trolla BIM på SKK:s utställning i Ransäter. Härligt att åttaåriga Trolla är still going strong! Veckan innan Specialen debuterade Tippa i viltspåret och blev godkänd i anlagsklass! Grattis och lycka till i öppenklassen! Samma vecka tävlade även Musse i lydnadsklass III och knep ett första pris med 271,5 poäng och en tredje placering! I torsdags tävlade även Triss lydnadsklass III och kammade även hon hem ett första pris med 279 poäng! Härligt jobbat och lycka till i elitklass! Dessutom ryktas det att Rasa har varit i Norge och fixat ett norsk första pris i viltspår och därmed kan hon titulera sig Nord VCH! Dessutom blev de provbäst! Grattis!!! Även Frosta har varit i farten och vunnit lkl I, dock med ett andra pris. Nya bilder på Pixie, Twiggis, Oscar och Gallas.
2012-08-04 Idag var det en historisk dag! För första gången gick elitklass Tollingjaktprov av stapeln och en tredjedel av startfältet (4 av 12) bestod av Agrosofer! Bara det blev man som uppfödare glad och stolt över! Att sedan samtliga våra fyra ekipage gick till pris, gjorde inte saken sämre - Sniffa och Sanna fixade ett tredje pris, Arrac och Monica en tvåa, Spex och Liselotte en etta och Twist och Mariette toppade med en etta med hp!!! Fantastiskt stort grattis till allihop!!! Grattis även till övriga pristagare - 1:a hp till MrCanadian, 1:a till Sävikens Bumblebee af Nema och Lönnlövets Watt, 2:a till Tollarbos Ducke Molleson, 3:a till Riverbreeze Tickling Pearl, Hummelviksgårdens Gin and Tonic och River Fox Ganti Quebec af Gine!
2012-07-26 Den 15 juli var det SSRK:s utställning på Högbo bruk, Vi åkte dit ett helt gäng och hade en härlig dag i regnet! Eller vad sägs om: Toppen excellent i jaktklassen, Kaja very good i juniorklassen, Scilla excellent i ökl, Gnista excellent, ck, R-cert och andra bästa tik, Impa, excellent, ck, cert, BIR-jakt, BIR, BIS-2 jakt! Som grädde på moset blev vår uppfödargrupp BIS! En fiinfin dag helt enkelt! Ibörjan av juli genomförde Tuva BPH med skott. Om du är sugen på att göra BPH, kolla in Tollarklubbens hemsida eller läs mer på SKK:s hemsida. Pippi har gjort debut i lydnadsklass I. Ett tredje pris och mersmak blev resultatet! Arrac har blivit pappa till 4 valpar på Bygdefjärdens kennel. Vi önskar småttingarna lycka till. På hemmafronten är Blända nu parad med Tollarbos Älvis med Twist och valpar väntas förhoppnignsvis i slutet av september.
2012-07-03 Mycket födelsedagsbarn i juni! Först ut var Visa som blev ett år den 10 juni. Och den 13 juni blev hennes kusiner i kull 12 - Rally, Kaja, Pixie, Ella, Smulan och Tippa - också ett år! Strax efter midsommar, närmare bestämt den 25 juni, fyllde valparna i kull 8 - Assar, Ozzy, Isaac, Arrac, Gismo, Tino, Juni och Glada - fem år! Stort grattis till alla födelsedagsbarn! Flera har varit i farten i utställningsringarna - Kiwi slog till och fick ck och blev BIR-veteran i Gränna den 17/6, Gallas fick VG i juniorklassen på samma utställning. Brorsan Link knep R-cert och blev andra bästa hane i Härnösand den 9/6 medan syrran Tya fick excellent i Borås i helgen som var. Grattis till alla fina hundar! Den 1/6 genomförde Toppen BPH, är ni sugna på att göra BPH kan ni antingen titta på SKK:s sida om BPH eller på Tollarklubbens hemsida, titta under BPH i vänstermenyn. I helgen gick dessutom årets Klanhelg av stapeln, stort tack till alla härliga valpköpare och instruktörer som hade möjlighet att delta i år! På fredagen var det apporteringstest och Märta blev godkänd! Grattis!!! Även Razer deltog och blev godkänd, men han var godkänd sedan förut och deltog bara för tränings skull. Godkända blev även Tollarbos Charley Mikkels Gutt, Lönnlövets Busa, Lönnlövets Corona och Tollarbos Mojo el Nacho. Grattis även till dem förstås! Har även uppdaterat vår kommande kull, det är Blända som kommer att paras med Tollarbos Älvis med Twist. Nya bilder på Märta.
2012-06-08 På självaste nationaldagen tog kull 5 klivet in i veteranklassen. Grattis på åttaårsdagen Loke, Kiwi, Leo, Zipper, Trolle, Leo, Dellas, Plupp och Trolla! Martina och Vilda är riktigt i farten nu! I söndags tog de tredje första priset i lydnadsklass elit och Vilda kan nu tituleras SE LCH! Supergrattis!!! Fler som varit aktiva är valparna i kull 11. Fixa har tävlat lydnad igen och tog ett första pris med 171 poäng i lydnadsklass II! De kom därmed på tredje plats av 15 tävlande. Grattis!!! Oscar har tävlat agility och är nu uppflyttad till agilityklass II i Finland! Grattis!!! Och Razer och Blända startade på Upplandstollarnas apporteringstest och blev godkända båda två! Grattis!!! Även Amigo har varit och tävlat lydnad. 182,5 och klassvinst i lydnadsklass II blev resultatet! Grattis!!! Nya bilder och ny hemsideadress till Pixie, nya bilder på Razer, Blända och Oscar
2012-05-28 Täta uppdateringar nu! Vilda var ute i spårskogen igår och blev uppflyttad till elitspår! Grattis!!! Triss tävlade lydnad i helgen och igår fick de hela 191,5 poäng i lydnadsklass II! Eftersom det samtidigt var Bro-Håbo BK:s klubbmästerskap gjorde detta att de blev "bäst i motsatt klass" i klass I-II. Grattis!!! I början på maj var Amigo på utställning. Han fick återigen excellent och blev bästa öppenklass hane för domare Knut-S Wilberg. Grattis!
2012-05-27 Fixa har varit i farten igen och fixat såväl en trea i nkl på retrieverjaktprov som ett första pris i lydnadsklass ett, trots en nolla! Härligt jobbat! Grattis! Vår finska filial har varit i farten: Twiggis har varit på utställning och blivit såväl BIR-valp (av 10 tollare) som BIG-4 (av 15 olika raser)! Grattis! I går var det tollingjaktprov i Värmland, med goda framgångar för de våra. Impa knep enda ettan i nkl och även Arrac fick en etta, fast i ökl, där även Tico startade, han fick en trea. Arrac är därmed kvalificerad för elitklassen, vilket även Lönnlövets Watt och pappan till kull 12, Bluenosers Pacific Phoenix blev! Stort grattis till er alla! Pippi har flyttat till ny matte i Norrköping. Vi hälsar Frida välkommen bland Agrosoferna! Razer är röntgad, A på höfterna och ua på armbågarna. Därmed är Toppas samtliga 22 barn röntgade, alla med A på höfter och ua på armbågarna! Nya bilder på Fixa och Twiggis.
2012-05-01 Inte lätt att byta dator, men nu hoppas jag allt skall fungera som det skall! Under tiden har det hunnit hända massor av saker, både roliga och tråkiga. Vi börjar med det tråkiga. I slutet av januari blev Max dålig och fick tyvärr avlivas. Det visade sig att han hade tumörer i magsäcken. Stort tack till hans härliga familj, som låtit honom vara en fullvärdig familjemedlem och följa med i så många olika sammanhang! Jag kommer aldrig att glömma det glädjefnatt han fick efter att ha hälsat på dumpen när han gjorde sitt MH... I april fck vi säga adjö till världens bästa Etta. Etta som varit en sådan stor personlighet och varit med och format vår bild av drömtollaren. Dessutom har hon bjudit oss på många härliga barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Tänk att en liten regeländring i införselbestämmelserna nästan gjorde så att hon inte hamnade hos Annika... Erik, Pommac, Tolle, Molle och Lucky i kull 3 har fyllt nio år, Keno, Twist, Rival, Tico, Hugo, Piri, Sniffa och Vilda i kull 7 har fyllt 6 år, Amigo, Toppen, Fino, Spex, Impa, Gnista, Rasa och Fina i kull 9 har fyllt fyra år och Oscar, Razer, Blända, Pippi, Frosta och Fixa i kull 11 har fyllt två år. Även Orm har fyllt och det hela 13 år! Assar har blivit pappa till fyra hanar och en tik på kennel Grosbeak i Finland och Twist till två hanar och sex tikar på kennel Blazing Sun i Norge. Arrac har parat Bygdefjärdens Bläsand i Váe och valpar väntas framåt sommaren på Bygdefjärdens kennel. Tävlingssäsongen har hunnit dra igång också. Triss har tävlat lydnad igen och kan nu titulera sig LpII. Hon har även varit på utställning där hon bedömdes som excellent. Även Amigo har varit på utställning och fått excellent, liksom Trolla som dessutom blev BIR och dessutom BIS-R och BIS-3 jakt. Och Link blev BIR-valp i Sundsvall, "mycket lovande". Beklagar att Link och Trolla inte fick vara med på första sidan, men p g a datastrulet kan jag inte fixa till bilder som passar in just nu! Amigo och Kiwi har även tävlat lydnads-KM med fina resultat, Amigo fick 185,5 p och Kiwi 166 p med en nolla på hoppet. Keno har startat spårsäsongen med certpoäng. Fixa inledde jaktprovssäsongen med att ta en 1:a nkl på Tollingjaktprov. Och Spex debuterade i lydnadstrean med 301 poäng och ett första pris! Grattis till alla duktiga hundar och förare!
2012-02-19 Det har varit årsmöte hos Götene BK med sedvanlig utdelning av vandringspriser. Amigo och Anna blev Årets bästa lydnadsekipage (bästa snitt på fem lydnadstävlingar) och fick även Fixarns Vandringspris (bästa snitt i akl/lkl I). Grattis! Triss har tävlat lydnadstvåan idag och kammade hem 169 p och därmed sitt andra 1:a pris! Grattis! Keno har debuterat i elitlydnad med härlig känsla. Tuva är DNA-testad hos OptiGen med resultatet fri (A) avseende prcd-PRA. Assar har parat Jadored's Beauty Bean och vi hoppas på valpar på kennel Grosbeaks framåt vårkanten. Nya bilder på kull 13, Gallas, Link, Tya, Märta och Tippa.
2012-01-22 Pippi har röntgats och hade Hd A och ad ua, härligt! Och Assar har varit på ögonlysning och var ua. För två veckor sedan debuterade Märta i utställningsringen och blev då BIM. Idag var hon med på SSRK:s utställning i Kungsör och blev den här gången BIR! Andra bästa tikvalp blev syrran Tya och brorsan Link blev BIM och andra brorsan Gallas blev tredje bästa hanvalp. Märta slog sedan till och blev BIS-4! Alla valparna skötte sig ypperligt i den minst sagt stökiga och trånga miljön. Med på utställningen var även Toppen, Blända och Impa. Alla tre fick excellent och Impa fick även ck och blev tredje bästa tik, retligt snuvad på certet av en finsk championtik, som därmed blev SE U(u)CH idag, grattis! Retligt som sagt, men det var i alla fall en Banjodotter som slog henne, Tollerbay Banjo Melody! Eftersom Impa blev bästa jaktmeriterade tollare, så fick hon springa i stora ringen och blev där BIS-4 jakt! Ny bild på Twiggis.
2012-01-05 Som vanligt förundras man över hur snabbt tiden rusar iväg! Julgodisarna i kull 6 - Vicke, Bonzo och Doglas - fyllde hela 6 år på annandagen, grattis!!! Tuva och Blända har varit och blivit ögonlysta. Blända ua och Tuva med PPM iris-iris lindrig. PPM innebär att det finns rester kvar av membranet som täcker pupillen under fosterstadiet. Det är en harmlös defekt som inte på något sätt påverkar hundens syn. Fina har flyttat hem till Olle, som tidigare hade Nicke.
2011-12-22 God Jul och Gott Nytt Galet År på er alla vänner och bekanta!
2011-12-17 Trots att det är december, så har några varit ute och tävlat. Triss och Jessica har tävlat lydnadsklass II och trots ett nollat moment fixade de 162 poäng och ett första pris, grattis! Molle ställdes ut på Stora Stockholm och belönades med såväl Excellent som titeln Nordisk Veteranvinnare, grattis! Fixa har startat anlagsklass viltspår och blivit godkänd - Grattis! - och både hon och systern Frosta har röntgat höfter och armbågar med resultatet A och ua, härligt! Kiwi och Amigo har tävlat agility, Kiwi placerade sig på 12:e plats i agilityklass och 19:e i hoppklass, grattis! Nya kort på Isaac, Gnista, Blända, Tippa, Visa, Gallas och Märta.
2011-11-24 Pippi och Mari har varit ute och viltspårat med ett första pris som resultat! Grattis! Grattis även till lilla Julia som föddes tidigare under hösten! Blända och Oscar har röntgats, båda med A-höfter och armbågar ua. Härligt! Twist har varit och blivit ögonlyst med resultat ua. Spex har debuterat i lydnadsklass III och Triss i lydnadsklass II, båda med nöjda mattar med mersmak! Fixa har gjort apporteringstest och blivit godkänd, grattis! I helgen som var var hela kull 12 på jaktkurs för Sanna. Jätteskoj, både med själva kursen och möjligheten att få se alla valparna in action! Samtidigt åkte Annika och Johanna norröver och ställde ut i Östersund. På lördagen fick Impa excellent och ck och placerades som andra bästa tik med reservcert och blev bästa jaktmeriterade tollare. Toppa fick även hon ck och blev fjärde bästa tik och blev bästa veteran. Toppen och Blända fick båda excellent. Under söndagen var Toppa enda tik som tilldelades ck och följdaktligen blev hon bästa tik, bästa jaktmeriterade, bästa veteran och BIM. Impa fick excellent och Toppen och Blända fick very good. Nya bilder på Rally, Kaja, Pixie, Ella, Smulan, Tippa och Twiggis. Pixie, Tippa och Link har fått hemsidor, länkar finns på respektive valps sida. Hoppas jag har fått med allt nu!
2011-11-04 Tiden går snabbt - igår vinkade vi av de sockersöta valparna i kull 13! Lycka till Gallas, Link, Märta, Festis, Twiggis och Tya! Och varmt VÄLKOMNA till Agrosofen önskar vi alla nya hussar och mattar! Extra välkommen är Märta som vi deläger med matte Maria!
2011-10-24 Tuva startade på retrieverprov i helgen och gjorde ett mycket bra jobb som hon belönades med en etta för! Härlig avslutning på säsongen! Arrac startade även han på prov i helgen, ökl tollingprov, den här gången blev det en trea, grattis! Även Fixa har startat på prov, lite filande på inlevereringarna under vintern så kommer det att bli toppen i vår! Nya bilder på Gnista och lite actionbilder och individuella bilder på valparna! Och så är Blända röntgad - hd A och ad ua, härligt!
2011-10-15 Dags för femveckors bilder på de sockersöta!
2011-10-09 Nya bilder på de sockersöta som nu hunnit bli 4 veckor.
2011-10-08 Förra helgen startade Vilda lydnadsklass elit. Det gick strålande - 288 poäng och ett första pris blev resultatet! Grattis! Ett till och lydnadschampionatet är i hamn! Och idag startade Fixa på Tollingjaktprov i Danmark och kammade hem en tvåa i nkl. Grattis!!! Nya foton på Vasse, Rally, Pixie, Visa och Kaja.
2011-10-02 Igår tävlade Triss lydnad och kammade hem 182,5 poäng, tredje plats och ett första pris! Därmed kan hon numer tituleras LpI, grattis! Syrran Tuva var igång förra helgen och fixade då ytterligare ett tredje pris i nkl på retrieverprov, grattis även till henne! De socersöta växer förstås och nu finns det treveckorsfoton!
2011-09-24 Det händer saker i valplådan! Kull 13 har hunnit bli två veckor och har både vuxit och öppnat ögonen. Som bevis på detta finnsdet nya bilder på de sockersöta!
2011-09-22 För en vecka sedan fick jag ett samtal som gjorde mig både glad och ledsen. Ledsen, eftersom det var en rapport om att Piraten inte finns längre. Piraten kom ur vår andra kull och blev 14,5 år. Han har haft en alldeles speciell plats i mitt hjärta, eftersom han bodde kvar hos oss tills han var fyra månader. Glad blev jag av samtalet med Piratens husse, eftersom det skvallrade om vilken älskad hund han varit i hela sitt långa liv. Visst gläds vi åt tävlingsresultat, men det allra viktigaste är i alla fall att våra valpar blir älskade familjemedlemmar. Stort tack till Piratens familj för att ni gett honom ett så långt och härligt liv! I den andra ändan av uppfödarverkligeheten har vi valparna i kull 13, som växer och växer! Nu finns det individuella bilder på dem på deras sida! Oscar har tävlat Rallylydnad med fina 88 poäng av 100 och Toppen har varit på utställning och fick excellent och ck i Jaktklassen.
2011-09-12 I fredags anlände kull 13! Allt gick bara bra och resultatet blev 2 hanar och 4 tikar, det är ett riktigt sockersött gäng :). I lördags var det utställning på Sofiero och Fixa deltog med den äran! Excellent och 2:a i konkurrensen blev resultatet, grattis! Det har även varit Tollingjaktprov i Brottby i helgen. Assar, Arrac, Spex och Tico deltog från oss, alla i öppenklass. Tico och Assar tog tredje pris och Arrac och Spex varsin etta! Grattis till er allihop!!! Extra grattis till Spex som i och med detta är klar för elitklassen och dessutom blev provbäst!
2011-09-06 Idag är der dags att gratulera kull 4, som fyller åtta år och därmed blir veteraner idag! Som sagt, otroligt vad tiden går... Så här på hösten är det också säsong för klubbmästerskap. Kiwi och Amigo deltog i bruks-KM hemma på Götene BK. Bäst gick det för Kiwi som kom trea och får vara med och representera klubben vid lag-DM. Grattis! Glada var med på agility-KM på vår klubb, Bro-Håbo BK. Vi kom tvåa i medium i lilla-KM.
2011-09-04 Grattis kull 10, som fyller två år idag! Otroligt vad tiden går! Men å andra sidan har de ju redan hunnit uträtta en del - en juniortollarmästre, en uppflyttad till klass III i agility och en som snart har LpI - så man förstår ju att de varit med ett tag i alla fall :) Idag har vi även haft en liten valpträff med delar av småsyskonen i kull 12 och kusin Visa, väldigt trevligt att träffa de små med hussar och mattar igen! Nya bilder finns det på Pixie, Smulan, Rally, Kaja och Visa. I veckan slog Spex till med ett SE VCH! Snyggt och snabbt jobbat! Grattis! Grattis även till Anna och Amigo som slog till med 195 poäng och LPI igår!!! Annars går vi i väntans tider, om en vecka ungefär är det dags för Junis och Sixtens valpar att titta ut. Spännande!
2011-08-28 Oj, vilken tävlingshelg! I fredags debuterade Alexandra och Frosta i lydnadsklass I. En strålande debut blev det med hela 176 poäng och en fjärde placering! På lördagen hade vi ytterligare ett lydnadsekipage i farten, Triss och Jessica tävlade lydnadsklass I både förmiddag och eftermiddag. Och det gjorde de verkligen med den äran - 172,5 poäng och andra plats på förmiddagen och på eftermiddagen 163 poäng trots en nolla! På agilitybanan var Triss brorsa Oj och Tessan i farten och Oj gjorde skäl för sitt namn genom att knipa de två sista pinnarna som behövdes för att bli ett klass III ekipage på heltid! Pinnen i agilityklassen kombinerades även med en vinst. Som om det inte var nog så avslutade Oj dagen med andjakt tillsmmans med husse, arbetslusten är det inget fel på :) Syrran Tuva prövade lyckan på retrieverprov och bortsett från lite trutstrul i mitten så gick allt bra. Men strulet gjorde att det blev en trea den här gången. Förutom allt detta så gjorde Impa en helgjuten insats i nkl på retrieverprov. 14 nollor, 2 tvåor och 2 ettor delades ut i hennes ruta och den allra bästa ettan knep Impa! Domarens kritik "En härlig tik med alla de retrieveregenskaper som krävs. Enkel att prissätta" säger allt! Vilken fantastiska helg! Supergrattis till alla duktiga ekipage!!!
2011-08-21 Det hinner hända mycket på två veckor! Först och främst har vi vinkat av valparna i kull 12. Vi önskar Rally, Pixie, Ella, Smulan och Tippa lycka till och deras ägare varmt välkomna bland Agrosoferna! Välkommen säger vi även till Kaja och Visa. Kaja (eller kanske snarare Kaj-ajaj-a :)) kommer även hon från kull 12, men skall bo kvar hos oss. Visa är Arracs finska dotter och heter egentligen Siipiveikon Viis Vejsaa. Vi deläger henne med Sussie och Nicklas som har Tuva. Skall naturligtvis bli väldigt spännande att följa de små! En hel del tävlingsresultat har det ramlat in också. Oj har plockat sin andra pinne i hoppklass II, nu fattas det bara en av varje, så är det dags för klass III! Rasa och Marja-Liisa gjorde en liten norden turné och fick med sig ett första pris i nkl på jaktprov i Norge och kan nu också lägga ett SVCH till sitt finska viltspårchampionat! Supergrattis!!! Och igår var Blända och Toppa på Svensk Vinnarutställning i Norrköping. Blända fick excellent och ck. Härligt! Nya bilder på Twist har jag också fått och lite bilder att lägga till sidan med Specialen 2011, tack så mycket!
2011-08-07 Om inte Annika och jag var spoiled kids sedan förut när det gäller resultatfest från Specialen, så är vi det definitivt nu! För fjärde gången knep en hund från oss Juniortollarmästartiteln, GRATTIS Sussie och Tuva! Och för första gången kan vi stoltsera med en Tollarmästartitel - GRATTIS Mariette och Twist! Fullständigt fantastiskt!!! Mer om den fantastiska helgen kan du läsa här.
2011-08-03 Cirkusvalparna i kull 11 har gjort MH, alla genomförde och fixade skotten. Härligt! Har stoppat in en hel del bilder på valparnas sida, och även några på Glada, som jag fått av Johanna Karlsson (6,5 veckor + 2,5 veckor + Glada) och Anna Bergwall (5 veckor). Tack så mycket!
2011-08-01 I lördags debuterade Impa i nkl på Tollingjaktprov. Hon belönades med en tvåa för snyggt retrieverarbete! Härligt! Piri startade också, men i ökl. Det var inte riktigt deras dag, så det blev en nolla den här gången. Även valparnas pappa Bluenosers Pacific Phoenix startade, det gick strålande och de fick dagens enda etta i nkl. På söndagen prövade de vingarna i ökl och knep ett andra pris! Stort grattis!!!
2011-07-26 I söndags tävlade Oj agility igen och knep en första och en tredje placering och därmed två stycken pinnar i Agilityklass II! Grattis!!! Annars krestasr det mesta runt valparna, lite nya bilder finns det nu.
2011-07-16 Nu har även Jennie som har valparnas pappa Phoenix varit här, så nu finns det bilder på deras sida. Vi planerar ytterligare en kull under året, vi har fått låna Juni och hon är nyparad med Renarder's Auran Cedax. Mer om den kommande kullen kan du läsa på sidan med planerade kullar.
2011-07-12 Väldigt bra med alla valpköpare som kommer på besök och är mycket bättre på att fotografera än vad jag är! Så nu finns det nya fina bilder på valparna, som blev 4 veckor i går!
2011-07-09 Glömde ju alldeles bort att Isaac har fixat godkänt apporteringstest! Grattis!!! Samtidigt blev även Twistdottern Tollarbos Yuni med Twist godkänd, samt även Ticodottern Lönnlövets Spurta och Arrac, de två sistnämnda deltog för tränings skull, de är godkända sedan förut. Grattis allihop! Igår gick Pippi och Mari viltspår i ösregnet. Vädret spelade dock ingen roll, utan de blev godkända i anlagsklassen! Härligt! Grattis!
2011-07-05 I helgen slog Oj och Tessan till och plockade sista pinnen i Agilitklass I och första pinnen i Hoppklass II! Grattis!!! Grattis även till deras träningskompisar Maria och Njupavallens Qvicke Aston, som även de är klass II ekipage på heltid efter helgen! Vi andra tillbringade helgen på Säbyholm och årets upplaga av Klanhelgen. Bra väder, underbara valpköpare och duktiga instruktörer - kan bara bli succé! Planering pågår redan för 2012 års upplaga! Under Klanhelgen hade vi också nöjet att leverera första omgången av vår kennelkollektion! Oj, vad snyggt det blev! Än en gång tusen tack Sussie och Lasse som gjorde att den - till allas häpnad - blev av! Hemma i valplådan växer valparna så det knakar och de har även nyfiket börjat utforska världen utanför valplådans fyra väggar. Naturligtvis finns det lite nya bilder. Ännu finare bilder på dem hittar ni här! Nya biler på Blända.
2011-06-25 Idag gratulerar vi kull 8, som fyller fyra år! Arrac har blivit pappa till en kull på kennel Siipiveikon, två hanar och tre tikar. Vi önskar hans valpar lycka till! Gladas valpar växer och har börjat öppna ögonen. Nya bilder finns på kull 12:s sida.
2011-06-18 I år tror jag alla grattis kommer väldigt sent! På självaste nationaldagen fyllde Loke, Kiwi, Leo, Dellas, Trolle, Zipper, Leo, Trolla och Plupp! Grattis till er allihop, tänk att ni redan är sju år! En vecka efter deras födelsedag anlände kull 12. En hane och fem tikar blev det och Glada hade blandat i mycket vitt när hon kokade ihop dem - alla utom en är övertecknade. Samtliga är dock både oerhört söta och tingade! Lite tävlingsresultat har det kommit in också. Amigo och Anna har tävlat lydnad idag med fiinfina 191 poäng och klassvinst! Supergrattis! Kiwi tävlade KM-agility för någon vecka sedan och kom på en snygg tredje plats. Grattis! Och i helgen pågår ju SM i Lydnad och Agility i Stockholm. På fjärde plats i lydnaden ligger Niina Svartberg och Mussesonen Tollarbos Skojstreck von Ducke! Vi kommer att hålla tummarna så vi blir blå för er i morgon!!! Heja, heja, heja!!!
2011-05-30 Oj har knipit ännu en pinne i agilityklass I, nu fattas det bara en. Ytterligare en snygg start i Hoppklass II, snart sitter nollan även där! Triss har debuterat på lydnadsplanen. Trots en justerad matte, som gjort att uppladdningen inte blev den bästa, så gick det alldeles utmärkt! En nolla i protokollet gjorde dock att det inte blev något första pris, men en bra fingervisning om att träningen ligger rätt! Härligt! Attityden var det inget fel på! Har lagt till en sida med Agrosofenbutiken. Glöm inte bort att beställa innan den 31/5 för leverans till Klanhelgen!
2011-05-25 På Tollingjaktprovet i Höör den 14 maj rattade Jan Doglas till hans tredje första pris i ökl! Grattis! Samma helg tävlade Oj agility ock knep hela tre pinnar på en dag och blev därmed uppflyttad till hoppklass II, samt har en pinne i agilityklass I. Helgen därpå debuterade de i Hoppklass II med endast en vägran! Finemang! Här hemma går vi mest och tittar på Gladas valpmage, som växer och växer. Nu är det snart bara två veckor kvar!
2011-05-13 Förra helgen var en riktig Agrosofenhelg! På tollingjaktprovet i Göteborg startade tre hundar från oss, alla i öppenklass. Resultatet blev ett andra pris till Arrac och första pris till Spex, som i och med detta suddade ut parentesen, och Juni, som nu är kvalificerad att starta i elitklass. Supergrattis! Elitklassen kommer ju först nästa år och hittills har vi fyra hundar som har tagit två ettor (minst) i ökl på Tollingjaktprov - Twist, Sniffa, Doglas och nu även Juni. Amigo debuterade ju nyligen i lydnadsklass I och nu har han även startat appellspår, även det med vinst och uppflyttning! 269,75 poäng kammade de hem, grattis!!! Keno startade elitspår och fixade certpoäng! Snyggt jobbat! Keno har även startat i ökl på WT och kammade hem fina 80 poäng! Grattis!!! Och Amigo, Triss och Tino har varit på utställning och belönats med excellent. Härligt! Juni och Spex är även ögonlysta ua.
2011-04-26 På långfredagen debuterade Amigo i lydnadsklass I. Trots att matte Anna drabbats av hälfraktur slog de till med 182,5 poäng - första pris och klassvinst! Härligt jobbat! Grattis! Formuläret till årets Klanhelg ligger nu i era mailboxar. Klanhelgen går av stapeln 1-3 juli på Säbyholm. Nytt för i år är att ni har en vecka på er att fundera på vad ni vill anmäla till. På söndag, 1 maj, öppnar anmälan och den är sedan öppen under en vecka. Om det skulle vara så att du inte fått mailet, hör av dig!
2011-04-18 I går debuterade Fixa och Lis på Tollingjaktprov, trots att Fixa knappt krupit ur valppälsen så fixade hon ett andra pris! Supergrattis! Det är bara lite finslipning som fattas, så sitter ettan där! Även Keno var i farten igår, för hans del var det elitspår som gällde. Trots vintervila och krasslig matte så fixade han certpoäng! Grattis! Triss var på utställning i lördags där hon fick fin kritik och ett very good och igår var det dags för MH. Triss hade en trevlig stund i skogen, vid spökena fick vi oss ett gott skratt när hon och husse tog hand om varsitt spöke. Skotten tyckte hon var ett onödigt inslag, men var snabbt glad och nöjd igen. Nya bilder på Blända, Toppen, Fixa och nu skall korten på Amigo och Kiwi synas också! Och grattis Orm som fyllde 12 år i lördags! Man kan verkligen inte tro det, för det är fortfarande full fart under tassarna!
2011-04-13 Helt otippat en uppdatering till! Nya foton på Gnista, Kiwi, Amigo och Toppen.
2011-04-12 Det är inte precis för att det inte händer något som hemsidan inte uppdateras, tvärtom! Vi börjar med att gratta treåringarna i kull 9 och ettåringarna i kull 11. Grattis!!! Grattis även till Juni och Erika som får vara med på ännu ett läger med SBK:s lydnadstalangtrupp! Superkul! Grattis till Annika och Impa som debuterade på WT i helgen och fixade hela 82 poäng! Imponerande! Själv har jag varit sysselsatt med parningsplaner och Glada är nu både ögonlyst och parad. Hanhunden heter Bluenosers Pacific Phoenix, läs mer om den kommande kullen här. Vill även passa på att tacka Phoenix matte Jennie för stor gästfrihet! Gladas bror Arrac har parat den finska tiken BH FI LCH FI UCH Damiikan Keck och vi hoppas på valpar på kennel Siipiveikon i början av juni. Dessutom har jag fått en hel del bilder, kommer snart upp på hemsidan!
2011-03-20 Hurra för världens bästa Etta! I måndags fyllde hon otroligt nog 10 år! Men när man börjar tänka efter, så är det kanske inte så konstigt? Henne har vi verkligen mycket att tacka för! T ex är hon ju mamma till Toppa som förra torsdagen ställdes ut på Crufts. Ett stort äventyr naturligtvis bara att ta sig dit! Resultatet blev andra bästa veterantik och därmed är Toppa kvalad även till Crufts 2012. Vi får väl se om det blir ytterligare en resa? Idag fyller Ettlingarna i kull 7 5 år! Stort grattis till Keno, Twist, Rival, Hugo, Tico, Vilda, Sniffa och Piri! Mamma Etta kan även här känna sig stolt över sina barn - sju av åtta är uppflyttade till öppenklass jaktprov, två av dem uppflyttade till elitklass! Hurra för er allihop! Igår debuterade dessutom Ettas barnbarn Fixa på WT. Endast 11 månader gammal fixade hon poäng på alla stationer, totalt 54 poäng! Det ser lovande ut!
2011-03-06 I fredags blev kull 10 18 månader och igår debuterade Oj på agilitybanan. Han var väl förberedd, det såg ursnyggt ut, två diskningar och en tredje plats och därmed också sin första pinne! Stort grattis! Även mamma Glada startade med en sjätte och en sjunde plats som resultat. Läs mer i resultatbörsen!
2011-02-26 Härligt besked i veckan Oj, Tuva, Scilla och Triss är friröntgade på såväl höfter som armbågar! Nya bilder på Amigo, Kiwi, Keno och Fixa.
2011-02-20 Redan slutet av februari och dags att gratulera kull 3 som fyller veteraner i morgon och kull 2, som snudd på får köra moppe på tisdag! Hurra för er allihop!!! Keno har blivit pappa till sex valpar hos kennel Min Vilda, vi önskar dem alla lycka till. Tyvärr blir det ingen kull för oss själva nu i vår, utan vi får ändra våra planer och sikta in oss på hösten istället. Arrac är ögonlyst ua. Glada har debuterat på agilitybanan med två hyfsade lopp. Nya bilder på Blända, Razer, Frosta och Tico. Fler bilder kommer!
2011-01-08 God fortsättning på det nya året! På annandagen fyllde godingarna i kull 6 fem år. Stort grattis till Vicke, Doglas och Bonzo! Den 30 december ögonlystes Fina och Snoddas lystes i slutet på november, båda var ua, så nu väntar vi bara på löp! I december fick jag även en härlig hälsning från Piraten, snart 14 år och still going strong! Tack för bilderna! Under hösten träffade jag även på matten till Hobbe ur samma kull. Även han är fortfarande en mycket pigg, om än något döv, herre! Och idag har resultatbörsen 2011 invigts av Spex, som tog ck och blev tredje bästa hane på My Dog idag! Härligt! Grattis! I december parade Keno Fagerlands Röda Poppel de Maorex på kennel Min Vilda och valpar väntas i mitten av februari. I början av november blev Twist pappa till en valp hos Bluenosers kennel, lycka till Bluenosers Woody Point!