Nytt på sidan 2007

Huvudsidan Nyheter

Nyheter 2004   Nyheter 2005   Nyheter 2006   Nyheter 2008

2007-12-26 Idag fyller julgodisarna två år - grattis Doglas, Bonzo och Vicke!
2007-12-23 I år önskar vi naturligtvis en Glad Jul och ett Gott Nytt År! Tack till alla våra härliga vänner för den inspiration, uppmuntran och glädje som ni har gett oss under året! Ett särskilt tack skickar vi till ALLA våra otroliga valpköpare - gamla som nya - som har givit oss ett fantastiskt år, vare sig det handlat om rapporter från tävlingsbanan eller hjältedåd och guldkorn i vardagen!
2007-12-15 Vi har varit utan uppkoppling ett tag, Glada hade modifierat modemsladden lite. Det sägs att hennes syster Juni har liknande talanger... Under tiden har Kiwi tillsammans med lill-matte Aleksandra vunnit ungdoms-KM i lydnad på Götene BK med hela 196 poäng! Imponerande! Och Johanna och Tico har tagit sin tredje etta i öppenklass viltspår och därmed erövrat titeln SVCH! Stort grattis både till Aleksandra/Kiwi och Johanna/Tico! Keno har tävlat lydnad, läs mer om Kiwi, Tico och Keno i resultatbörsen. Musse är parad med Mollesonen Tollarbos Ducke Molleson och valpar väntas på Tollarbos kennel i slutet av januari. Glömde ju att gratulera pappa Toffy till ytterligare ett första pris i lydnadsklass III, LpIII är inte lågt bort nu! Flera nya champions, kolla på SVCH, SU(u)CH och SLCH och några som avancerat inom agilityn och brukset, grattis allihop!
2007-11-26 Ojoj, en hel månad sedan förra uppdateringen! Det beror inte på att det inte har kommit in några resultat, de har strömmat in i vanlig ordning! Däremot har tiden varit en bristvara. Men nu är det åtgärdat, kolla in den fullmatade resultatbörsen! Stort grattis till alla duktiga ekipage! Även lite nya bilder på valparna i kull 8.
2007-10-28 Idag har Isaac och Juni varit på utställning i Motala. Isaac blev BIM, Juni fick hp och blev andra bästa tikvalp och dessutom fick pappa Toffy hanhundscertet och blev därmed SU(u)CH! Stort grattis till er allihop! Nya bilder från valparna i kull 8 och en ny bild på Vicke. Nya som lyckats inom brukset.
2007-10-21 Jag missade ju att Kiwi tävlat bruks-DM och kommit tvåa med sitt lag. Dessutom hade han den bästa lydnadspoängen totalt av alla hundar! Grattis till den fina prestationen, Kiwi hade 306 poäng totalt och tävlingen gick i appellklass! Idag har Tico, Sniffa, Piri, Twist från kull 7 och Vicke från kull 6 gjort sina Mentalbeskrivningar, alla genomförde och hade godkänt på skottet, härligt! Dessutom har Rival gjort motsvarande i Norge, även han med gott resultat! Nya bilder från valparna i kull 8. Jag har gjort om sidan med hundar som tagit pris på finska retrieverjaktprov.
2007-10-20 Vilka fantastiska valpköpare vi har! Twist, Doglas, Trolla och Sniffa startade Tollingjaktprov i nybörjarklass och alla tog pris! Bilder från provet hittar du här! Samma helg tog även Vilda ett första pris i lydnadsklass I och Kiwi deltog i Bruks-DM samt tog ett första pris i lydnadsklass III och idag tog han sitt tredje och får därmed titulera sig LpIII. Grattis till alla finfina prestationer! Läs mer i resultatbörsen! Fler bilder från Topparna är på gång. Fyra nya med godkänt apporteringstest, en ny SLCH, en ny SVCH, grattis!
2007-09-30 Igår (och idag) var det Tollingjaktprov i Södertälje, Sniffa var i sitt esse och tilldelades många lovord samt en etta med hp! Stort grattis! Toppa fick en trea i öppenklassen, läs mer i resultatbörsen!
2007-09-28 Idag gratulerar vi Johanna och Tico som tog en etta i ökl viltspår! Grattis! Flera nya agilitypinnar, grattis!
2007-09-26 Sniffa har varit på jaktprov och tagit en tvåa i nybörjarklass och Keno har varit på jaktprov i Norge och tagit ett tredje pris i nybörjarklass, grattis! Läs mer i resultatbörsen. Dessutom ett jätte GRATTIS till Anna Fredriksson och Lönnlövets Piggelin som tog en etta i öppenklass på jaktprov i helgen! Därmed får de plocka bort parentesen och titulera sig SUCH, härligt! Bonzo har fått sina röntgenresultat, hd A och ad ua, härligt! Nya bilder på Chippen och Trolla. Lite nya bilderTopparna. Jag vill också passa på att tacka för alla vänliga mail och gästboksinlägg angående Kea! Flera nya agilitypinnar, SVCH och SU(u)CH, grattis allihop!
2007-09-20 För två veckor sedan fick jag göra den tunga sista resan till veterinären med Kea, det har tagit tid att låta det hela sjunka in. Hon blev hastigt dålig och röntgen visade att magsäck och lungor var fulla av tumörer. Kea var en underbart vänlig liten hund och är oändligt saknad i flocken.
2007-09-17 Kiwi och Anna har haft en härlig helg med strålande resultat! Stort grattis för både första pris i lydnads trean och uppflyttningen till högre spår! Nya bilder även på Dellas, Kiwi, Strumpan, Tico, Glada och Banjo. Fler nya bilder från Topparna. Lite blandade bilder också.
2007-09-09 Klanhelgen gick av stapeln förra helgen, kul att se så många duktiga hundar och förare in action! Tack alla ni som hade möjlighet att komma! Nya bilder på Sniffa, Piri, Keno, Trolla, Tico, Twist och Musse, tack Tina! Kiwi, Chippen och Vilda har varit i farten på tävlingsbanorna och Hugo har varit och röntgat höfterna och gjort MH. Grattis alla fyra till fina resultat! Lite nya bilder från kull 8 och Ozzy har fått en blogg. Dessutom har tre tollare tagit pris på jaktprov, Banjosonen Tollarbos Kuta Lira Banjo har tagit en trea i nybörjarklass, Duck Dog's Honker har tagit en etta i nybörjarklass och Webley's Hurricane, faster till kull 6, har tagit en etta i öppenklass! Grattis allihop! Som om det inte vore nog så har det kommit en ny SU(u)CH, grattis!
2007-09-07 Tiden går alldeles för snabbt! Kull 4 fyllde fyra år igår. Stort grattis till alla tio kullsyskonen!
2007-09-01 Tico och Johanna har haft en härlig vecka och blivit godkänd i både anlagsklass viltspår och på apporteringstest! Grattis till de fina resultaten! Kull åttas sida med livet efter valplådan har fått fler bidrag, tack så mycket! En ny SVCH, grattis!
2007-08-23 Idag var Piri på utställning och knep sitt första cert! Grattis till det finfina resultatet! Topparna blev 8 veckor i måndags och nu har alla flyttat! Vi önskar er alla lycka till och välkomna! Vi ser fram emot att få följa deras framfart. Ett extra välkommen får Glada som kommer att bo hos Helen, därmed är sidan våra hundar också uppdaterad. På kullens sida finns 8-veckors bilder och länkar till valparnas egna sidor. Ozzy har redan hunnit lämna bidrag till kull 8:s sida med livet efter valplådan.
2007-08-20 Tollarspecialen är till ända. Och vilken Special sedan! Ett jättetack till alla er som gjorde denna speciella, arrangörslösa Special möjlig! Och ett oändligt tack till våra valpköpare som hade möjlighet att vara med - vilket gäng ni är! Helgen blev helt oförglömlig med massor av fantastiska resultat, krönt av att Sanna och Sniffa blev Juniortollarmästarinnor. Stort grattis till alla duktiga ekipage! Dessutom hade vi naturligtvis väldigt kul tillsammans! Rapport med bilder finns här. Förutom alla ekipage som var i gång på Specialen, så var Charango i Askersund och knep certet, i onsdags tog Chippen sista pinnen i Agilityklass II och i fredags fick vi besked om att Ted klarat slutprovet för räddningshundar! Stort grattis även till er! Topparna har hunnit passera 7 veckor med råge, så det finns lite nya bilder. Snart är det flyttdags!
2007-08-09 Vi har nåtts av sorgliga besked, Jazz finns inte längre. Han var en mycket älskad familjemedlem och vi skickar en varm tanke till hans flock.
2007-08-08 Topparna växer och växer! Nya bilder för den nyfikne!
2007-08-07 Keno och Malin har tävlat appellspår med finfint resultat och är numer uppflyttade till lägre spår, stort grattis!
2007-08-02 Chippen och Therese har varit i farten igen och fixat mer fina agilityresultat, stort grattis! Topparna har varit ute vilket har blivit förevigat. Fler agilitypinnar och två nya SU(u)CH, grattis!
2007-07-30 Medan jag haft semester ett par dagar har det hunnit hända en hel del! Det är Tico, Trolla, Musse och Piri som varit i elden! Massor av fina resultat, stort grattis till er allihop! Keno är röntgad med hd A och ad ua, härligt! Banjo har blivit pappa till åtta nya valpar hos kennel Tollerbay i Finland, grattis! Och naturligtvis lite nya bilder på Topparna, som närmar sig monsteråldern med stormsteg!
2007-07-20 Lite nya bilder på valparna.
2007-07-19 Leo har gjort MH, det var en skoj tillställning tyckte han! Tack Louise Blomquist på Renarders kennel för att Leo fick vara med på MH:t! Några bilder hann det bli innan batteriet tog slut, dessa hittar du på Leos sida. Nya bilder på Kiwi. Och naturligtvis nya bilder på valparna, som hunnit bli tre veckor! Två nya SVCH, grattis!
2007-07-12 Bonzo har debuterat i lydnadsringen! Nya kort på Twist, Rival, Keno, Sniffa och Piri. Dessutom lite bilder i fotoalbumet. Fler agilitypinnar, ytterligare tre SVCH och två SU(u)CH, grattis!
2007-07-10 Grattis Therese och Chippen! De har tävlat agility och knipit två nya agilitypinnar! Valparna har hunnit bli två veckor och har fått både namn och nya bilder. Däremot är det inte bestämt vilken valp som skall ha vilket namn.
2007-07-08 Grattis Mari och Trolla! Igår knep Trolla sitt tredje utställningcert och tituleras därmed SU(u)CH! Läs mer i resultatbörsen! Ni glömmer väl inte anmäla till Klanhelgen? Om ni inte fått mailet med anmälan, så finns den även här. Sista anmälningsdag är 15 juli. En ny SVCH, tre nya SU(u)CH och en agilitypinnar, grattis allihop!
2007-06-30 Valparna har hunnit bli en vecka och det finns lite nya bilder. En ny SVCH, en ny SU(u)CH och fler agilitypinnar, grattis!
2007-06-28 Vilken vecka! Idag fick vi fem härliga röntgenresultat - Sniffa, Piri, Twist, Tico och Vicke hade alla hd A och ad ua! Och i måndags föddes kull 8 i god agrosofenstil. På två timmar födde Toppa sex hanar och två tikar, alla med fina vita tecken (två av hanarna dök kanske lite väl djupt i den vita färgburken...)
2007-06-27 Chippen har en hel rad nya agilityresultat och är nu uppflyttad även till Hoppklass II! Rival har varit på utställning igen och fick en av dagens fåtaliga ettor, toppat med ett hp. Grattis!
2007-06-24 Hoppas ni har haft en bra midsommar allihop! Trolla förgyllde midsommardagen genom att fixa godkänt apporteringstest, grattis! Två röntgenresultat har vi fått också: Rival hade hd A och ad ua och Vilda hade hd B och ad ua, härligt!
2007-06-21 Rival är röntgad, hd A och ad ua, härligt!
2007-06-19 Rival gjorde da capo på lördagens resultat - cert och BIR även på söndagen! Och Piri och Petter har gått anlagsklass viltspår och blivit godkänd!Stort grattis till båda!
2007-06-17 Resultatbörsen har fått påfyllning! Rival knep nämligen sitt första cert igår! Stort grattis! Och Musse tog sin tredje etta i öppenklass viltspår och kan nu även titulera sig SVCH! Och Keno genomförde sitt MH igår med en 1:a på skottet, härligt! Flera nya agilitypinnar, tre nya SVCH, två nya SU(u)CH och en ny SSpCh, grattis! Extra grattis till barnbarnet SVCH Tollarbos Flipp Molleson!
2007-06-14 Säg aldrig att datorn slutat krångla... Nu kan vi i alla fall gratta kull 5 på treårsdagen! Ett extra grattis till Chippen som ju faktiskt hade fixat TVÅ pinnar i hoppklass I, ett resultat som jag hade missat, och Trolla som tagit ännu en etta i lydnadstvåan! Grattis även till Vilda som fixat MH med etta på skottet och Keno som debuterat både i lydnad och bruks!
2007-06-02 Datorkrångel mitt i värsta tävlingssäsongen, det är ingen hit! Nu verkar fnurrorna på bredbandet vara utredda i alla fall. Grattis till alla duktiga ekipage som varit i farten! Vi börjar med Jannike och Rival som slog till och blev andra bästa dualhund på norska Tollerfestivalen! Ett första pris på Tollingjaktprovet och ett ck i utställningsringen banade vägen för det fina resultatet! Chippen har en tagit pinne igen (stort tack även för de fina bilderna!), Etta har varit på utställning i Österbybruk, Vilda och Keno (Trolla började löpa...) har varit på LagKampen och Kiwi har tävlat både DM och U-DM. Läs mer i resultatbörsen! Dessutom får vi lov att gratta två stycken pappor: Grattis Webley's Gibli, pappa till kull 6, som var med på det första svenska officiella Tollingjaktprovet och knep ett första pris i öppenklassen! Grattis även till övriga pristagare på detta prov! Det andra pappagrattiset går till Lönnlövets Toffee, som förhoppningsvis blir pappa till vår nästa kull. Han har tagit både LpII (162 poäng trots nollad inkallning med ställande!) och fått sitt andra cert, grattis! Två nya SVCH, en som tävlat bruks, tre som fixat godkänt apporteringstestet (extra grattis till barnbarnet Tollarbos Kuta Lira Banjo!), flera som tog pris på det första officiella Tollingjaktprovet och två som tagit pris på retrieverjaktprov. Stort grattis till er alla!
2007-05-09 Chippen har blivit uppflyttad till agilityklass II! Grattis! Läs mer i resultatbörsen!
2007-05-05 Nu duggar resultaten tätt! Musse har blivit champion! Stort grattis! Läs mer i resultatbörsen!
2007-05-04 I går deuterade Sniffa på jaktprov, endast 13 månader och 13 dagar gammal! Många lovord och ett andra pris fick de med sig hem! Stort grattis (och vilken födelsedagspresent till Annika!)! Läs mer i resultatbörsen!
2007-05-02 Trolla fixade första priset i tvåan igår! Grattis! Ted har tävlat IPO-R, läs mer i resultatbörsen!
2007-04-30 Rival följde upp lördagens framgång med att bli BIS-3 junior på söndagen! Läs mer i resultatbörsen! Ytterligare en duktig tollare tog pris på jaktprov i helgen, grattis säger vi till Tollartrollets Snöflinga som tog en tvåa i nybörjarklass!
2007-04-28 Äntligen är Toppa parad med Lönnlövets Toffee och valpar väntas i månadsskiftet juni/juli. Rival har varit på utställning och Kiwi har tävlat KM, läs mer i resultatbörsen! Banjos valpar på River Fox växer och frodas och har nu fått sina namn. Har lagt till några fler bilder på kull 7:s funktionsbeskrivning. Den 25 maj anordnar vi apporteringstest, se aktiviteter. Två duktiga tollare har varit i farten idag, grattis säger vi till Rödrävens Kråkbär som tog steget upp i elitklass genom att erövra sin andra etta i öppenklass på jaktprov och grattis till Vildandens Krusmynta af Tingcha som tog ett tredje pris i öppenklass (hon tog sin etta i nkl förra helgen!)! Passar även på att säga grattis till min klubb Bro-Håbo BK som utsetts till Årets klubb 2006 av SBK! Slutligen: Är det någon som vill ha ett piano? Vi har ett som vi ärvt av våra grannar, men nu har vi ingen plats för det längre. Två tangenter fungerar inte, bortskänkes mot avhämtning (finns i Skokloster). Om du är intresserad, kontakta Helen (tel 018/38 68 16, mail agrosofen@netscape.net).
2007-04-25 Bilder från funktionsbeskrivningarna för kull 6 och kull 7, mer bilder på Vilda och blandade bilder våren 2007.
2007-04-23 Resultatbörsen har fått påfyllning med resultat från Chippen, Trolla och Tico. Valparna i kull 7 har gjort funktionsbeskrivning. Massor av nya bilder på Piri, Tico, Twist, Keno, Kea och Doglas. Flera duktiga tollare har tagit pris på jaktprov - Vildandens Krusmynta och Working Beauty's Cool Chalanger slog till med varsin etta i nybörjarklass, Webley's Gibli och Riverbreeze Tickling Pearl tog varsin trea. Grattis allihop!
2007-04-17 Orm passade på att fylla åtta år igår i den härliga vårsolen. Typiskt honom att fylla veteran TVÅ gånger! Han firade födelsedagen med att vara undervisningshund, något som passar hans ego alldeles utmärkt!
2007-04-09 Hoppas ni har haft en bra påsk, tack för alla fina påskkort! Rival har blivit godkänd på det norska Kvalificeringspröve, vilket innebär att han är berättigad till att starta på jaktprov i Norge. Detta kan du läsa om i resultatbörsen. Där kan du även läsa om Ettas framgångar på Lilla Stockholm, där även flera barnbarn visade framfötterna! Apropå barnbarn så har det blivit fler sådana på River Fox kennel, grattis! Jag har massor av bilder som ligger och väntar och snart kommer att dyka upp på hemsidan!
2007-03-30 Doglas har röntgats och var ua och han har även gjort debut i utställningsringen. Teds valpar har fått namn, de har även blivit ögonlysta (för säkerhetsskull, eftersom Ted har ögondiagnosen mikropapill), samtliga var ua. Tre nya SU(u)CH, en som avancerat inom brukset och på agilitybanan har det tagits både cert och pinne, grattis allihop!
2007-03-20 Idag fyller kull 7 ett år! Stort grattis på er alla åtta!
2007-03-15 Grattis på 6-årsdagen Etta! Hon fick en ögonlysning i födelsedagspresent och den var ua.
2007-03-13 Sorgliga nyheter har nått oss, Viggo finns inte mer. Viggo drabbades vid fem månaders ålder av en medfödd missbildning i ett av sina bakben och har även haft rygg- och magproblem. I torsdags upptäcktes dessutom en snabbväxande tumör och det var inte mycket att göra. Vi skickar ett stort tack till Viggos fantastiska matte Helena, som gav Viggo ett underbart hundliv.
2007-02-25 Chippen och Therese har varit och tävlat agility med finfint resultat! Nya bilder på Tico, Keno och Nellie. Har även lagt till en "ny" hund med PRA, som jag hade missat att lägga in.
2007-02-23 Februari är en het födelsedagsmånad! Igår firade kull 2 sin 10-årsdag! Stort grattis till er alla fem!
2007-02-21 Grattis kull 3 på fyraårs dagen! Trolla har fått en egen blogg. En ny SVCH, grattis!
2007-02-14 Nya bilder på Tico, Leo, Chippen, Trolla och Kiwi och i fotoalbumet.
2007-02-11 Idag har det varit utställning i Mjölby, läs mer i resultatbörsen. Det har också varit årsmöte i Götene Brukshundklubb och Kiwi kammade hem hela tre vandringspriser - Bästa lydnadsekipage, Priset för högsta snittpoäng i akl/lkl I samt kennel Pemas VP till bästa bruks/lydnadshund i Götene! Snyggt jobbat!
2007-02-09 Vi har fått fler barnbarn! Ted har blivit pappa till sju valpar på Solvingas kennel! Jag har glömt berätta att Ted blivit Klubbmästare i Bruks 2006 på Höör Brukshundklubb, grattis! Leo har varit på Hundcampus och gjort sitt slutprov som Barnsökhund. Han blev utan problem godkänd! Nya bilder på Keno och Tolle, fler bilder är på gång!
2007-02-07 Idag gratulerar vi Ruffa, Skarv, Jazz, Fredel och Anton i kull 1! Hela 12 år har de hunnit bli! På Antons sida finns några nya bilder, tack så mycket! Glömde ett resultat från Strömsholm! Sniffas "storasyster" Siri (Aktivivas Mademoiselle de Mox) tog tikcertet och kan därmed titulera sig SU(u)CH! Stort grattis!
2007-02-03 Förra helgen var det en härlig utställningshelg för vår del i Strömsholm, läs mer i resultatbörsen! Om ni undrar varför resultatrapporteringen dröjt, så kan jag meddela att vi råkade göra en Lindeman. Ni vet han som brukade knäppa ihop västen med gylfen? Fast vi gjorde det i en modernare tappning och kopplade ihop ficklampsadaptern med bredbandsroutern... Routern blinkade förtvivlat, men det tog ett tag innan poletten föll ner, vi skyller på den allmänna röra som råder här hemma på grund av köksrenovering... Under tiden har Banjo parat Vildandens Morkulla af Nortchi och förhoppningsvis blir det valpar i början av april hos kennel River Fox! Fler uppdateringar är på gång, både med bravader och bilder!
2007-01-21 Eftersom vi har så många duktiga tävlingsekipage så har vi gjort en ny sida med Tävlande Agrosofer. En ny SU(u)CH och en ny SVCH, grattis!
2007-01-19 Tråkiga nyheter har nått oss - Simson finns inte längre. Simson och Sanna nådde många fina framgångar tillsammans och Simson var både SLCH och SU(u)CH och tävlade i det som då kallades segrarklass i agility. En av höjdpunkterna i karriären var Simsons SM-start i lydnad 2000. Själv har jag otroligt många härliga tävlingsminnen av Simson, det känns inte som om det var så länge sedan han debuterade i lydnadsklass I. Simson var inkörd på att "säger matte stå så skall jag tvärnita och så kommer det en boll". Så när Sanna kommenderade "stå" så tvärnitade Simson, men bara för att hinna se var en eventuell boll landande så gjorde han samtidigt blixtsnabbt helt om... Vad de fick för poäng på ståendet minns jag inte, men jag minns att det blev ett första pris.
2007-01-06 Precis som förra året blev Trolla den som invigde årets resultatbörs! Även Hugo har varit i farten och fixade under december SBK:s Allmänlydnadspass med beröm godkänt - full pott på alla moment!
2007-01-01 Gott Nytt År på er allihop! Glömde ju att tacka för alla fina jul- och nyårshälsningar som vi fått! Vi har dessutom fått massor av fina kort på våra valpar som snart kommer att finnas på nätet!

Helen Häggström
agrosofen@netscape.net
Senast ändrad 2007-02-07
http://www.agrosofen.se

© Helen 2006-2007