Nytt på sidan 2005

Huvudsidan

Nyheter 2004

2005-12-23 Tusen tack för alla fina julkort! Två nya SVCH, grattis!
2005-12-12 årets glitter och glamour händelse i hundvärlden - Stora Stockholm - gick av stapeln i helgen, läs mer i resultatbörsen!
2005-12-06 En tollare som tävlat bruks, grattis! Jag hade missat två "gamla" PRA-hundar, tack för påpekandet!
2005-12-04 Ted har klarat inträdesprovet till räddningshundsutbildnigen, grattis! Trolla har debuterat i lydnadsettan, se resultatbörsen.
2005-12-01 Nya bilder på Nellie, tack Karin! Det är så kul att även få kort på "gamlingarna"! Tyvärr har det dykt upp ett nytt PRA-fall.
2005-11-30 Nu är även Kiwi friröntgad! Nya bilder på Etta. Eftersom vintern har kommit har jag lagt till en sida med lite vinterbilder.
2005-11-29 Trolla var på utställning i söndags och blev andra bästa tik, grattis! Se mer i resultatbörsen. Keas mage växer för fullt, hon är helt klart dräktig! En ny SVCH, grattis! Nya bilder på sidan som är mest för släkten.
2005-11-15 Idag gratulerar vi Kea på födelsedagen!
2005-11-13 Trolla har startat viltspår och Banjo lydnad, se mer i resultatbörsen! Plupp och Trolle har gjort funktionsbeskrivning och fått lite nya bilder, se även sidan med kull 5. Nya bilder även på Kiwi.
2005-11-11 Musse har tagit LpI, stort grattis! Charango har varit på utställning, se mer i resultatbörsen. Leo är röntgad och fri, härligt! Nya bilder på Trolle. Zack somnade in den 30/10, efter en längre tids njurporblem. En ny med godkänt apporteringstest, grattis! Alla ni som sitter och gottar er i SBK:s tävlingskalender - har ni märkt att datumen inte stämmer... De har blivit förskjutna, rätt datum finns på SBK:s hemsida och ny tävlingskalender kommer i decembernumret av Brukshunden!
2005-10-31 En helt ohundlig, men inte mindre kär nyhet - i lördags morse 03.29, i flygande fläng, föddes min och Håkans dotter, Tilias och Wilmers lillasyster. Välkommen i flocken!
2005-10-24 Kea är parad med Webley's Gibli, se mer under planerade kullar. Kiwi har genomfört MH med godkänd skottreaktion, se resultatbörsen. Tre nya som blivit godkända på apporteringstest, grattis!
2005-10-18 Lite nya bilder på Trolla (tack Mari!) som fått följa med matte på älgpasset. En ny SVCH, en ny SU(u)CH och två som tävlat bruks, grattis!
2005-10-09 Oerhört stolta kan vi tala om att Banjo åter startat på SSRKprov och denna gång belönats med ett första pris, läs mer i resultatbörsen! Stort grattis till Linda och Banjo! Grattis även till dagens övriga pristagare! Nu syns även bilderna på Vasse.
2005-10-08 Flera nya pristagare på Tollingjaktprov, grattis!
2005-10-07 Molle har tävlat agility, Etta har startat på tollingjaktprov och Musse på viltspårprov, se resultatbörsen. Nya bilder på Viggo, Zipper, Pepsi, Vasse, Banjo, Ted och bland diverse bilder. Banjo är ögonlyst ua. Flera som tagit pinnar och en som tagit cert i agility, en ny som avancerat inom brukset, några som blivit godkända på apporteringstest, en som tagit pris på SSRK-prov, två nya SU(u)CH och en ny SVCH, grattis!
2005-09-25 September försvann i en rasande fart! Många har under tiden varit ute och visat framfötterna: Trolla har varit och gjort MH, Musse och Erik har tävlat i lydnadsettan igen och Banjo har tävlat appellspår, läs mer om detta i resultatbörsen. Trolla och Pepsi har röntgats, båda utan anmärkningar på både höfter och armbågar och Etta är ögonlyst ua. Nya bilder på Leo, det kommer snart fler nya bilder. Molle, som är pappa till kull 3 har blivit godkänd i anlagsklass viltspår, grattis! Tre nya med pris på SSRK:s prov, grattis! Två nya SVCH, en ny SU(u)CH, två som avancerat inom brukset och flera nya pristagare på tollingjaktprov. Stort grattis till er allihop!
2005-09-06 ännu en gång blir man påmind om hur tiden bara rusar iväg - Kull 4 fyller redan 2 år - stort grattis alla tio! Tolle har debuterat på lydnadsplanen, Musse har varit och gått viltspår och Simson har tävlat elitlydnad, se resultatbörsen. även några nya bilder på sidan med blandade bilder från sommaren 2005. Nu har jag även lagt in resultaten från Tollarspecialens Tollingjaktprov, grattis alla pristagre! En ny tollar som tagit agilitypinnar och två nya SVCH, grattis!
2005-08-27 Härlig påfyllning i resultatbörsen - Banjo tog en tvåa i unghundsklass på SSRK:s Norrtäljeprov! Stort grattis till Linda och Banjo, som fick strålande kritik och var mycket nära ett första pris! även Annika och Etta startade och de kammade hem ännu ett tredje pris. Har äntligen kommit ihåg att ändra det felaktiga telefonnumret till Annika på sidan med planerade kullar. Har knappat in resultaten från Tollarspecialens jaktprov. En tollare har visat framfötterna på jaktprov i Finland.
2005-08-26 Charango och Loke är röntgade, båda med hd A och ad ua, härligt! Vi får även tillfälle att gratta pappa Moltas som blivit godkänd i anlagsklass viltspår! Två nya SVCH, en SUCH och flera nya SU(u)CH, grattis!
2005-08-21 Zipper är röntgad med höfter A och ad ua! Charango och Musse har varit på utställning med finfina resultat, grattis! Se mer i resultatbörsen. Nya bilder på Strumpan, Pepsi, Banjo och Toppa. Lite blandade sommarbilder hittar du i fotoalbumet. Flera tollare har varit på jaktprov i augusti, ett extra stort grattis skickar vi till Trollas träningskompis Tollarbos Java af Fabian som debuterade på SSRK:s jaktprov vid drygt 8 års ålder och fick ett tredje pris! Grattis även till Louise och Tollarbos Vilja alla Spirello som fick ett tredje pris i nybörjarklass, Fjällroosens Simba som tagit två tvåor i öppenklass och Webleys Hurricane som debuterat med en tvåa i öppenklass! Se sidorna med pristagare på SSRK:s prov och jaktmeriterade tollare. En ny med godkänt apporteringstest och en ny SVCH, grattis!
2005-08-07 Toppa och Etta har varit på utställning, se resultatbörsen.
2005-08-03 Nu är årets Tollarspecial avklarad! Stort tack till arrangörerna för ett härligt, väl genomfört arrangemang! Vi gratulerar även alla vinnare! Stort tack även till våra valpköpare som hade möjlighet att komma! Hur det gick kan du läsa om i resultatbörsen. Nya bilder och resultat hittar du för Banjo, Ted, Erik, Pommac, Molle, Toppa, Loke, Kiwi, Trolla och bilder på kull3 och kull 5. Vi har bestämt hane till Etta, se planerade kullar. även Musse har varit i farten, både i utställningsringen och i viltspåret, se resultatbörsen. En ny som fixat apporteringstest och ytterligare en SVCH, grattis!
2005-07-21 Sommaren är inte bara härlig, tänk på att se upp med algblomningen! Du kan läsa mer på Smittskyddsinstitutets hemsida. Två nya SU(u)CH, grattis!
2005-07-15 Här kommer bilderna från Klanhelgen. Stort tack till Anna Scharin som sammanställt alla foton! Vi har varit och tittat på valpar hos Tollarbos kennel, tack för den trevliga kvällen! Kiwi har varit på utställning, se resultatbörsen. Ny bild på Musse. En ny SU(u)CH och en som avancerat inom brukset, grattis! Uppdaterat sidan med importer.
2005-07-11 Musse var i Alfta och tog med sig såväl cert som BIR hem! En ny SVCH.
2005-07-07 Leo har gjot anlagsklass viltspår och blivit godkänd, grattis! Två nya röntgade; Trolle, tyvärr med C höfter och ad ua, Leo med A höfter. På Trolle togs många röntgenbilder och veterinären var egentligen inte nöjd med de som skickades in. Trolle kommer därför att röntgas om, förhoppningsvis med bättre resultat. Nya bilder på Toppa, Etta, Kiwi, Trolla och bland diverse bilder. Två som avancerat inom agility och en två SU(u)CH, grattis!
2005-07-03 Första röntgenresultatet för Kull 5 har kommit, det är Dellas som hade A höfter och armbågar ua. Lite nya resultat också. En ny SVCH, en som avancerat inom brukset och två nya med godkänt apporteringstest, grattis!
2005-06-19 Banjo och Erik har tävlat lydnad med finfina resultat, se resultatbörsen! Ted är röntgad med hd A och ad ua som resultat! Titta gärna in på Tollarbos kennel, där finns stiliga bilder på Okras och Molles valpar. Max och Kea är ögonlysta. Två nya SVCH, grattis!
2005-06-06 Grattis till alla de elva i kull 5 på ett-årsdagen! Tänk vad tiden går snabbt! En ny SVCH, grattis!
2005-06-04 Musse har tävlat lydnad med strålande resultat, se resultatbörsen! En ny SU(u)CH, grattis!
2005-05-28 Molle har blivit pappa! Tollarbos Okra de Lorenzo fick i går natt 3 stycken tikar och 4 stycken hanar hos Tollarbos kennel. Parkteatern har släppt sitt sommarprogram! Inte någon direkt hundaktivitet kanske, men för den som bor i Stockholm med omnejd och tycker det är skoj att gå på teater så kan jag verkligen rekommendera Parkteatern. Gratis och hundvänligt! En ny SVCH, grattis!
2005-05-27 Fyra nya SU(u)CH och två som avancerat inom bruksmeriterade, grattis! Lite nya agilitypinnar. Ytterligare en bild på Zipper och en på Dellas. Molle har tävlat agility igen, se resultatbörsen.
2005-05-22 Idag grattar vi vår grand old lady Ida som fyller 13 år! Grå om nosen, något lomhörd och lite slängigt bakställ, men blicken är lika pillemarisk som alltid och orken är fortfarande god. Musse och Molle har varit på utställning, se resultatbörsen. Och lilla Toppa har varit på Working Test, kom tvåa i unghundsklassen och Guns Choice för sitt vattenarbete! Se mer i resultatbörsen. Nya bilder på: Jekku, Banjo, Musse, Leo, Dellas, Trolla, Leo, Zipper, Loke, Kiwi, Chippen, Erik, Molle, Tolle. Tre nya förstapristagare i nkl på SSRK:s jaktprov, grattis! En ny som avancerat inom brukset, grattis!
2005-05-13 Molle och Etta har tävlat agility och Ted har tävlat appellen, se resultatbörsen. Fler nya som klarat apporteringstest och fler nya som gått till pris på Tollingjaktprov. Två nya som avancerat inom brukset.
2005-05-12 Kennelträffen tillsammans med Lönnlövets och Tollarbos kennlar i Kristi Himmelfärdshelgen blev en riktig höjdare! Stort tack till alla härliga valpköpare och entusiastiska instruktörer och föreläsare som gjorde helgen möjliga! Det kommer kort från helgen, så snart vi återhämtat oss... Sex stycken blev godkända på fredagens apporteringstest och jag har även uppdaterat Molles och Banjos sidor. Loke, Chippen, Kiwi, Leo, Leo, Trolla, Zipper och Dellas funktionsbeskrevs även under fredagen. Förutom småttingarna deltog Tolle, Erik, Molle, Banjo, Jekku, Toppa, Musse och Kea under helgen, medan Orm, Etta och Ruffa var med som observatörer. Fler nya som avancerat inom brukset.
2005-04-29 Grattis Kerstin och Musse som blivit godkända i anlagsklass viltspår, se resultatbörsen! Flera nya godkända med apporteringstest och några nya som avancerat inom brukset.
2005-04-23 ömsom vin, ömsom vatten - Toppa tog tikcertet i Väster&aring:s och Kea nollade sin debut i öppenklass på jaktprov. Läs mer i resultatbörsen.
2005-04-16 Idag gratulerar vi Orm på hans 6-&aaring;rsdag! Kea har genomfört MH med godkänd skottreaktion. Nya bilder på Leo och Chippen. En ny SU(u)CH, grattis!
2005-04-02 Puh! När Annika nappade p&aaring; Anette Björgells erbjudande om blodprovstagning för OptiGentestning p&aaring; &aaring;rsmötet kunde vi väl aldrig ana att vi skulle f&aaring; vänta såå länge (och kvalfyllt) p&aaring; resultatet... Men det var väl värt att vänta på, både Etta och Toppa visade sig nämligen ha genotyp A, d. v. s. bär ej p&aaring; något anlag för PRA! Stort tack Anette Björgell för det strålande initiativet!
2005-03-29 Molle har parat Tollarbos Okra de Lorenzo och valpar väntas förhoppningsvis i slutet av maj på Tollarbos kennel!
2005-03-27 Toppa har tagit sitt första cert! Flera nya resultat. En ny SLCH och två nya SU(u)CH, grattis!.
2005-03-13 I morgon fyller Etta fyra år.
2005-03-12 Banjo har varit och röntgats, B på höfterna och ua på armbågarna blev resultatet.
2005-03-09 Molle och Kiwi har gjort avtryck i resultatbörsen och jag fick även anledning att uppdatera de agilitymeriterade tollarna. Sedan får jag konstatera att jag är bättre att klippa och klistra än på att kontroll läsa... Självklart föddes kull2 den 22 februari och inte vid någon annan tidpunkt.
2005-02-22 Många födelsedagsbarn i februari. Idag är det kull 2 som fyller åtta år! Flera nya SVCH, grattis!
2005-02-21 Idag gratulerar vi pojkarna i kull3, som fyller två år! Molle är ögonlyst ua. Nya bilder p˚ Max och en på Dellas. Nya agilitypinnar.
2005-02-09 Datorkrångel - igen. Därför blir Ruffa och hennes syskon grattade två dagar försent... Tänk att det redan är tio &aaring;r sedan vår första kull föddes! Nya resultat i resultatbörsen, nya bilder på Kiwi, Dellas och Trolla!
2005-02-04 Nu står det rätt i resultatbörsen...
2005-02-03 Molle har varit och tävlat agility, se resultatbörsen.
2005-01-30 Nya bilder på Banjo, Musse och barnen. Upptäckte att jag inte hade med Lena Brattsbergs utmärkta bok om apporteringsträning bland boktipsen, det är nu åtgärdat!
2005-01-29 Banjo och Kea har varit på utställning i Hallstahammar i dag, se resultatbörsen. Nya tollarpinnar i agility, grattis!
2005-01-28 Vårt bredband har krånglat en längre tid och från och med februari byter vi bredbandsleverantör, jag hoppas att det skall fungera bättre! Under vår frånkoppling från nätet har både julen och nyåret hunnit passera, så det återstår bara att önska god fortsättning på det nya året! Kiwi inviger resultatbörsen 2005. Lite nya bilder har det droppat in ocksaring;, titta på Leo, Chippen, Trolle, Trolla, Ted, Toppa och Kea.

Helen Häggström
agrosofen@netscape.net
Senast ändrad 2005-08-26
http://www.agrosofen.se

© Helen 2005