Nytt på sidan 2008

Huvudsidan   Årets nyheter

Nyheter 2004   Nyheter 2005   Nyheter 2006   Nyheter 2007

2008-12-29 Grattis julgodisarna Bonzo, Vicke och Doglas som på annandagen fyllde tre år! Tänk, det känns inte alls länge sedan vi vankade runt i julhelgen och väntade på att Kea skulle valpa... Det är något speciellt med julvalpar!
2008-12-23 Nu haver vi julstökat. Förhoppningsvis räckte simultankapaciteten till att stoppa alla ingredienser i rätt bunkar. Sillknäck är ju annars nyskapande? Och förhoppningsvis sitter alla julprydnader kvar i granen, åtminstone till julaftonen... God Jul igen på er allihop!

2008-12-20 Vi önskar er alla god jul och gott nytt år! Tusen tack för alla fina julkort vi fått, vårt hittar ni här!
2008-12-13 Fick en liten nostalgitripp av Tina på mailen, titta in på Ruffas och Simsons sidor, så får ni se (rulla ner en bit)! Bilder från Twist, Juni, Rasa, Fino, Hugo, Toppa, kull 7, kull 8 och kull 9. Det var ju förresten fler tollare i elden på Stora Stockholm förra helgen. Två stycken deltog i landslagsuttagningen i Freestyle, Working Beauty's Excellent Energy (som kom på åttonde plats av 20) och Duck Dog's Suzie (som kom tvåa, bara 0.05 poäng efter vinnaren!). Stort grattis till fina program och extra grattis till Lilja Fredriksson och Goa, som får vara med och representera Sverige i Nordiska Mästerskapen på My Dog i januari! Man blev alldeles tårögd av deras program till "Mio min Mio"! I lydnadsringen var det också en tollare med, Hut's Anthony Quinn, som fick 259,5 poäng och kom 10:a av 30 på lördagen och 260,5 poäng och 13 plats av 28 på söndagen. Fina resultat, det är inte lätt att tävla inne på mässan! De ligger förnärvarande även på kvalplats inför lydnads-SM 2009, vilket även Working Beauty's Excellent Energy gör! Kul, fortsätt i samma stil, det var ett par år sedan det var någon tollare med lydnads-SM nu. Fyra nya SVCH och en ny SU(u)CH, grattis!
2008-12-12 I snögloppet visade Impa vad hon går för och fixade utan problem ett godkänt apporteringstest, endast 8 månader och 10 dagar ung! Härligt! "En mycket ungdomlig och härlig tik som visar stora förtjänster i arbetet. Använder sin näsa på ett väldigt klokt sätt i söket, mogen för sin ålder", stod det i kritiken! Stort tack till Peggy Westerlund, för att du kunde ställa upp och döma!
2008-12-08 Sniffa och Trolla representerade oss på Stora Stockholm tillsammans med mattarna Sanna och Mari. Och vilka representanter! Sniffa fick ck i jaktklassen och Trolla fick ck i Championklassen! Dessutom placerades Sniffa som bästa tik, knep sitt första cert och blev BIM! Vilken dag! BIR blev mycket flashige finske veteranen Hingstbackens Red-Cajo, grattis! Men det var en hård strid mellan honom och Banjosonen Tollarbos Milton Lira Banjo, grattis även till Miltons fina placering!
2008-12-02 Trolla och Keno höll Agrosofenfanan högt på SSRK:s utställning på Hamarö i söndags, grattis! Läs mer i resultatbörsen. Ytterligare två av Musses Tollarbovalpar har fixat godkänt apporteringstest, grattis! På samma apporteringstest deltog ytterligare tre Tollarboshundar (varav en Molledotter) och blev godkända, grattis både till dem och uppfödaren Louise! Nya bilder på Isaacs sida och på kull 8:s sida. Fler bilder är på gång! Nya agilitypinnar, grattis!
2008-11-22 Gismo har gjort funktionsbeskrivningen. Två av Musses Tollarbovalpar har fixat godkänt apporteringstest, grattis! Ytterligare tollare med SVCH, SU(u)CH och en som avancerat inom brukset, grattis!
2008-11-15 Nu har även Junis röntgenresultat kommit - Hd A och ad ua! Därmed har alla åtta Topparna hd A och ad ua! Härligt! Tilia och Glada debuterade i miniorhandling och vann! Juni och Erika har tävlat lydnadsettan och tagit sitt tredje första pris (187,5 p och vinst!) och kan därmed tituleras LpI, grattis! Läs mer om allt i resultatbörsen. Tico och Twist är båda ögonlysta ua. Nya SVCH och SU(u)CH, grattis!
2008-11-10 Assar och Jenny har gjort finfin debut i lydnadsklass I, grattis! Även Banjo gjorde en bra debut, men i lydnadsklass elit. Impa, Toppen, Gnista, Twist och Etta har varit på utställning i Grängesberg. Läs mer i resultatbörsen.
2008-11-06 Topparna har varit och röntgat sig och resultaten har kommit för sju av dem, alla hd A och ad ua! Härligt!
2008-10-28 Nygamla bilder på Spex (de nya bilderna hittar du en bit ner) och Toppen. En ny SVCH, två som tävlat bruks och en ny SU(u)CH, grattis!
2008-10-28 Många duktiga valpköpare har varit i farten på sistone! Först och främst grattis till Therese och Chippen som både tagit sitt andra agilitycert och fixat SM-biljett i agility! Superkul! Spex, Amigo och Fino har varit på utställning och skött sig fiinfint. Spex drog längsta strået den här gången och slog dessutom till och blev BIS-2 valp! På samma utställning debuterade Vilda och hon belönades med ck för det! I Finland har Rasa varit på utställning och visat framfötterna! Tico har varit på jaktprov och återigen gått till pris. Och i söndags genomförde 6 av Topparna sina MH:n. Stort tack till alla som gjorde den dagen möjlig! Läs mer om alla bravader i resultatbörsen! Två nya SVCH och flera som blivit godkända på apporteringstest, grattis! Grattis även till Topparnas pappa Toffy som på sin födelsedag tog en etta i lydnadsklass elit!
2008-10-13 Tico var i Sundsvall och tog storslam - cert, cacib och BIR! Därmed kan vi glädjas åt ytterligare en champion eftersom han även blev SU(u)CH! Stort grattis! Och Juni och Erika hade inte fått nog av tävlande för helgen utan slog till och fixade 287,5 poäng, vinst och uppflyttning från appell spår! Stort grattis även till er! Vilken helg! Läs mer i resultatbörsen.
2008-10-10 Grattis till Malin och Keno som två dagar i rad gått öppenklass viltspår och fått första pris! Därmed tituleras Keno numer SVCH och vi har fått en ny Agrosofenchampion! Härligt jobbat! Lite nya bilder från kull 9. Ytterligare en tollare har blivit SVCH och två har fixat apporteringstest, grattis! Dessutom var det ytterligare två pristagare på Tollingjaktprovet i Göteborg som jag missat, grattis till er!
2008-10-07 I söndags var Vilda och Kiwi i farten och tävlade bruks och lydnad med fina resultat, läs mer i resultatbörsen! Jag har fyllt i de som fyllt i de som tog pris på helgens Tollingjaktprov, grattis till er alla! Har även lagt till pristagare på retrieverjaktprov och en agilitypinne. Vill även passa på att göra reklam för HöstmarknadenSäbyholms Naturbruksgymnasium. Den går av stapeln på söndag mellan 12 och 16 (vill du handla växter och görnsaker är det ett gott tips att komma tidigt!). Det finns produkter från skolan att handla samt hunduppvisningar och djur och titta på. Välkomna!
2008-10-05 Tico, Twist, Glada, Juni, Isaac och Trolla har varit i farten, läs mer i resultatbörsen.
2008-10-02 Alfons har fått somna in, snart 12 år gammal. Han har haft ett långt och härligt liv tillsammans med sina familjer. Stort tack för det! Lagt till ytterligare några pristagare från helgens Tollingjaktprov och rättat till Lönnlövets Snoddas pris, självklart skall det vara en etta! Grattis! Dessutom ett grattis till Anette Johansson och Tollartrollets Snöflinga som tagit både en etta och en tvåa i öppenklass på retrieverprov! Härligt, snart dags för elitklass!
2008-09-28 Grattis Jannike och Rival som tagit första pris i lydnadsklass I idag! Läs mer i resultatbörsen. Toppen och Tico har bytt hemsidesadress. En ny SVCH och nya pristagare på tollingjaktprov, grattis!
2008-09-27 Grattis Agneta och Ozzy som idag blev godkända i anlagsklass viltspår! Full pott fick de med sig hem från spårskogen dessutom! Fler bildhälsningar från kull 8. En tollare som avancerat inom brukset, grattis!
2008-09-24 Trolla och Chippen tävlade i helgen, se resultatbörsen. Nya bilder på Kiwi, Glada, Amigo, Toppen, Gnista och Fina, samt lite blandade bilder från kull 8 och kull 9. Ny tollare som avancerat inom brukset, fyra som blivit SVCH, en SLCH och en SU(u)CH, grattis allihop!
2008-09-18 Tico och Trolla har varit ute på tävlingsbanan, läs mer i Resultatbörsen. Vi vill även passa på att gratulera Kenos matte Malin, som gått och gift sig i all hemlighet och numer heter Nelson i efternamn istället! Grattis och lycka till från oss alla! Nya bilder på valparna i kull 8 och kull 9.
2008-09-14 Vi vill även passa på att gratulera Kenos matte Malin, som gått och gift sig i all hemlighet och numer heter Nelson i efternamn istället! Grattis och lycka till från oss alla! Nya bilder på valparna i kull 8 och kull 9.
2008-09-13 Många har varit i farten idag - Impa, Fina, Gnista, Arrac och Etta har varit på utställning, Kiwi och Juni har tävlat KM-bruks, Chippen agility, Tino lydnad och Tico retrieverjaktprov! Läs mer i Resultatbörsen! Det är en hel del bilder på gång! Grattis till Njupavallens Outstanding Daisy som blev SAgCh idag!
2008-09-09 Helgen var verkligen sprängfylld med fina agrosofenresultat! Även Jan och Doglas hade varit på retrieverjaktprov och tagit en trea i nkl! Stort grattis! Dessutom hade Kössi, pappa till kull 9 startat i ökl på retrieverjaktprov i Finland och tagit en tvåa, så nu kan han stryka parenteserna och titulera sig SUCH! Jaktprovet var anordnat av Finska Tollarklubben och eftersom Kössi vann det blev han även Jaktprovsmästare och han och Annina fick även pris för bästa samarbete. Det var inte slut där, för han erövrade även finska motsvarigheten till vår Tollarmästartitel genom att bli andra bästa veteranhane på utställningen också! Stort grattis skickar vi till Annina och Kössi! Även Rasa var med på utställningen och hon blev tredje bästa tikvalp med fiin kritik, grattis! Grattis vill vi även skicka till Lis Sparre och Vildandens Morkulla af Nortchi, som knep en trea i ökl påretrieverjaktprov i helgen!
2008-09-07 Idag gläder vi oss åt att än en gång få gratulera Mari och Trolla, eftersom de idag fixade uppflyttningen till högre spår! Grattis även till Tico som fick ck och blev andra bästa hane på SKK:s utställning i Högbo idag. Läs mer i resultatbörsen. Vill även skicka ett grattis till Digby Toller's Power King som igår tog en etta på retrieverjaktprov!
2008-09-06 Grattis till valparna i kull 4 som idag fyller fem år! Flera duktiga agrosofer har varit i farten: Trolla har startat jaktprov, Juni och Kiwi har tävlat lydnad, Keno har startat ökl viltspår, Chippen har tävlat agility och Glada har gjort MH! Grattis till alla fina insatser! Läs mer i resultatbörsen! I morgon får ni lyssna på radions P4 mellan 12 och 14, för någon gång under programmet kommer Leo och Carola att medverka och prata kantarellsök! Ni får inte heller glömma att anmäla till Rasboken (och har du anmält de senaste dagarna och inte fått bekräftelse - anmäl igen!)! Till sist, två nya SVCH, grattis!
2008-09-01 Amigo och Juni har varit på utställning och Keno och Piri har varit i Norge på jaktprov. Läs mer i resultatbörsen. Charango har blivit pappa till en kull på Rödrävens kennel. Ett lite försenat, men icke desto mindre stort, grattis vill vi skicka till Martina och Aktivivas Cinderella de Mox, som 10 år gammal blev SLCH förra helgen! Nya pristagare på retrieverjaktprov, ny SVCH, nya agilityresultat och ytterligare en SLCH, grattis!
2008-08-31 Återigen har ett gäng duktiga valpköpare varit i farten! Igår gjorde Johanna och Tico debut på retrieverjaktprov. Det gick utmärkt, några detaljer drog ner priset till en trea, men de fick mycket goda vitsord av domaren! Chippen och Tessan visade fortsatt storform och hoppade hem ett cert i agilityklass och tog sig även ett steg närmare SM-start i agility! Petter och Piri tog en sväng till Norge och är nu kvalificerade att få starta på jaktprov där. Förra helgen var Fino, Fina och Impa på valputsällningar. Fino och Fina fick med sig BIR-rosetterna hem. Läs mer om alla bravader i resultatbörsen!
2008-08-23 Idag var det Vilda och Martina som dansade hem ett första pris i nybörjarklass på jaktprov! Stort grattis till er båda! Läs mer i resultatbörsen. Andra som varit i farten, dock inte på tävlingsbanan, är Ted och Trolla. Ted har blivit godkänd för träning tillsammans med de internationella räddningshundarna och Trolla har varit på andjakt och förtjänstfullt apporterat både änder och gäss. Nya bilder från Fino, Spex, Amigo och Rasa.
2008-08-16 Härliga Mariette och Twist slog i dag till och tog en välförtjänt etta i nybörjarklass på jaktprov! Stort grattis! Och Mari och Trolla var nära uppflyttning i lägre sök. Läs mer i resultatbörsen. När det gäller Finas öga kan jag rapportera att vi verkar ha haft en otrolig tur. När svullnaden väl lagt sig såg hon ut som vanligt igen och studsen i benen var tillbaka redan på måndagkvällen. Rispan på hornhinnan kunde inte återfinnas vid återbesöket i torsdags och trycket i ögat var helt normalt. Underbart och ofattbart att något så läskigt kan sluta så bra! Nya bilder på Toppen. En ny SVCH, grattis!
2008-08-11 Ibland blir vardagen onödigt dramatisk. Glada och Fina busade under promenaden igår eftermiddag och plötsligt hördes ett illvrål från Fina. När jag rusade dit ser jag en pinne, tjock som en blyertspenna, rakt in i ögat. Jag drog ut pinnen och for i ilfart till Ultuna. Där blev vi mycket väl omhändertagna (stort tack!) och det hela verkar ha gått efter omständigheterna väl. Pinnen satt inte i själv ögat utan hade tack och lov hamnat bredvid ögongloben och med cortison, antibiotika och atropin hoppas vi att allt skall gå bra. Det var en mycket lättad matte som styrde kosan hem mot Skokloster igen. Ni kan ju bara gissa vilka scenarion min livliga fantasi målat upp på vägen dit...
2008-08-04 Specialen är över, länge leve Specialen! I alla fall i vårat minne. Här kan du läsa mer om den ur agrosofen perspektiv.
2008-07-30 Resultaten fortsäter att välla in, det är knappt så man hänger med där man ligger i hängmattan! Piri tog igår sin tredje etta i öppenklass viltspår och blev därmed SVCH! Grattis! Ett championat varannan dag, undrar vad de har hittat på till i morgon? Och efter att ha lyckas rycka matte ur hängmattan blev Glada godkänd på apporteringstest. Skön uppladdning inför Specialen! Lite nya foton från Vilda och från söndagens utställning. Det blev ju faktiskt BIS för Ettas avelsgrupp, BIS-4 för vår uppfödargrupp och BIS-R jakt för Tico också!
2008-07-27 Vilken helg! Trolla, Tico, Twist, Sniffa och Piri har varit på utställning i helgen och skördat mängder av rosetter! Grattis allihop! Läs mer i resultatbörsen! Vill även passa på att gratta min pappa som med sin labbetik Colas Greta lyckats höja tävlingspulsen hos mig och Glada genom att bli godkända i anlagsklass viltspår! Kul!
2008-07-24 Fler agilitypinnar, SVCH och en som avancerat inom brukset, grattis!
2008-07-20 Tico har varit på utställning idag och knep ett ck och blev andra bästa hane. Grattis! Charango har blivit pappa till en kull hos Belwact's kennel. Fler agilitypinnar, grattis!
2008-07-18 Nu är det inte långt kvar till Specialen! Ojoj, vad vi längtar! Träning pågår... PM och annan information hittar den som är nyfiken på Specialens hemsida. Nya rapporter från Spex, Amigo, Toppen och Impa. Nya agilitypinnar, grattis!
2008-07-15 Lite träningsbilder från Juni och Keno och valprapport från Amigo. En ny SU(u)CH, grattis!
2008-07-12 Grattis Assar, Keno och Piri till fina resultat på viltspår. Assar och Keno har blivit godkända i anlagsklass och Piri tog sin andra etta i öppenklassen! Stort grattis!
2008-07-07 Nu är Världsutställningen över! Läs mer i resutatbörsen. Grattis till WW-08 Mäkiharjun Fan-Fan Falcon (BIR) och Lauvstuas Zamantha Fox (BIM)! Nya bilder från valparna i kull nio.
2008-07-02 Nya bilder från valparna i kull nio.
2008-06-30 Nya bilder från valparna i kull nio. En ny SVCH, grattis!
2008-06-29 Påfyllning i resultatbörsen! Keno, Trolla och Orm har varit i farten!
2008-06-26 Grattis Malin och Keno som igår fick 175 poäng, ett första pris och en andra plats i lydnadsklass II! Snyggt jobbat!
2008-06-25 Grattis Topparna i kull åtta som idag firar sin första födelsedag! Glada hälsar till alla sina syskon och hoppas att de får en härlig dag! Själv har hon skrivit TRÄNING högst upp på sin önskelista. Lagt in några bilder på familjens juniorer från måndagens parkteaterbesök, ett såväl barn- som hundvänligt arrangemang. Frågan är om inte Glada och Fina slog clownen Manne i popularitet... De var i alla fall både exemplariska och populära klappobjekt! Har även stoppat in lite bilder på Fina, bland bilderna om livet efter valplådan för kull nio.
2008-06-23 Petter och Piri har tagit en etta på ordinarie viltspårprov! Grattis! Kössi, pappa till kull 9, är testad normal för CEA.
2008-06-19 Banjo och Linda har tävlat lydnad och tagit första pris i trean, grattis! Piri har varit på utställning och fick en etta i ökl. Bilder från kull nios nya hem. Nya bilder på Kiwi, Arrac och Tico. Nya bruksmeriterade, agilitypinnar, SLCH, SU(u)CH och SVCH, grattis till er alla! För övrigt säger jag bara - Prisat vare sommarlovet!
2008-06-10 I helgen gick årets klanhelg av stapeln. Klanhelgen är en träningshelg som gemensamt arrangeras av Agrosofen, Tollarbos och Lönnlövet. Ett femtiotal hundar och ett åttiotal människor hade mött upp på Gålö. Tack alla ni som kom! Det var verkligen härligt att få se så många duktiga ekipage in action! Under helgen hölls också ett apporteringstest där sex hundar klarade sig, grattis! Några bilder hittar du här. Extra grattis till Janne och barnbarnet Tollarbos Izor Molleson som smög iväg och blev SVCH på lördag förmiddag! Alla agrosofer var inte på klanhelgen, några var och tävlade istället. Chippen tävlade agility och fixade ytterligare ett nollat lopp i klass III och Rival tog ck och R-Cacib på utsällning i Norge. Läs mer om deras bravader i resultatbörsen.
2008-06-06 Idag flaggar alla för valparna i kull 5! Grattis på födelsedagen Loke, Dellas, Trolle, Leo, Chippen, Zipper, Kiwi, Leo, Plupp och Trolla. Tänk att det redan är fyra år sedan ni kryllade runt här hemma!
2008-06-03 Massor av nya bilder på valparna, som vid det här laget hunnit flytta hemifrån. Vi önskar Fino, Spex, Amigo, Toppen, Rasa och Gnista med hussar och mattar lycka till! Rapporter och bilder har redan kommit från de nya hemmen, allt verkar ha avlöpt väl och bilderna kommer på nätet inom kort. Kvar hos oss blir både Impa (hos Annika) och Fina (hos Helen).
2008-05-29 Valparna blev visserligen åtta veckor igår och är snart flygfärdiga, men eftersom vi ligger lite efter så kommer sjuveckorsbilderna nu istället. Sedan måste vi få gratulera Isak ännu en gång! 16 år gammal knep han sitt andra cert (14 år efter det första!) och blev BIM samt BIS-5 veteran! Imponerande! Nu fattas det bara ett till utställningschampionatet?!
2008-05-25 Idag var det utställning i Österbybruk och vi var väl representerade! BIM rosetten tog Twist hand om, läs mer i resultatbörsen.
2008-05-23 Igår fyllde Rödahunds And-Isak hela 16 år! Han är en hund som ligger oss varmt om hjärtat, för även om han inte kommer från oss så är han bror till Ida och morfar till Etta. Därmed är han också släkt med de flesta av våra kullar! Dessutom är det något speciellt med en hund som nått en sådan aktningsvärd ålder! Titta in på Isaks matte Martinas hemsida och gratulera Isak! Nya bilder på Piri och Vilda. Man märker att tävlingssäsongen är i full gång, många tollare har gjort fina resultat, SVCH, SU(u)CH, tollingjaktprovspriser, bruksframgångar och agilitypinnar, grattis allihop!
2008-05-17 Piri och Arrac har varit på utställning och Chippen har tävlat agility, alla med fina resultat! Grattis till er allihop! Läs mer i resultatbörsen.
2008-05-17 Nya bilder på valparna, som har påbörjat trädgårdssäsongen. Flera duktiga tollare, SVCH, pris på jaktprov, SU(u)CH, cert och uppflyttningar i bruksspår och Tjh. Grattis till er alla!
2008-05-14 Doglas har parat Ducktoller's Britney Spears så förhoppningsvis blir det valpar på Ducktollers kennel i juli! Nya fina bilder på Juni, tack Frida Engman!
2008-05-12 Söndagen fortsatte i samma stil som lördagen! Carina och Ted gjorde slutprovet för räddningshundar och blev godkända! Ted är därmed nationell räddningshund och kan tituleras Tjh! Stort grattis! Det ligger många, många timmars träning bakom en sådan prestation! Tino ställdes ut för andra dagen på Gotland och fick återigen en etta med hp! Grattis! Även Juni var på utsällning, men i Larv, och belönades även hon med en etta med hp! Nya bilder på både Juni och Tino. Grattis! Även Mariette och Twist var i farten denna helg, men Mariette valde att bryta då Twist slarvade en del. Se även i resultatbörsen.
2008-05-10 Tänk, här sitter man i försommarvärmen och får ta emot samtal efter samtal från duktiga valpköpare, vilken lyx! Doglas och Jan startade på Tollingjaktprov och knep den ena av dagens två ettor! Övriga pristagare var - Första pris: Digby Toller's Power King, Andra pris: Kanadickens La Traviata di Kapo, Tredje pris: Honey Creek's Fiorentina, Hut's Margit, Riverbreeze Tickling Poh, Vildandens Digby-Cikoria af Tingcha. I öppenklassen tog Vildandens Krusmynta av Tingcha en trea och Duck Dog's Honker en tvåa. Ett stort grattis till alla duktiga pristagare! Chippen visade strålande form i sommarvärmen och knep certet i hoppklassen! Imponerande! Tino var på Gotland och gjorde debut i officiella sammanhang på utställning och belönades med en etta med hp! Grattis! Kiwi och Anna fortsätter att rada upp ettor i lydnadstrean, i går gjorde de det igen! Se även i resultatbörsen.
2008-05-08 Fredel från vår kull 1 har gått bort, drygt tretton år gammal. Sorgligt, samtidigt som vi är glada att han har haft tretton härliga år tillsammans med sin familj! Nya bilder på valparna, som växer så det knakar!
2008-05-05 Idag var det jaktprov i Rimbo och Sniffa och Sanna och Twist och Mariette deltog. Återigen två härliga genomföranden! Twist hade några små skönhetsfläckar, men fick mycket beröm för sitt fint sök, och fick ett andra pris, medan Sniffa tog alla med storm och fick både första pris och utsågs till dagens bästa hund i rutan! Stort grattis till er alla fyra! För mer detaljer, läs resultatbörsen.
2008-05-04 Under fredagen och lördagen arrangerades Årets Lagkamp av Blekingetollarna. Doglas ingick i laget "En fyra Skåne", som skötte sig med den äran och hamnade på en hedrande andra plats! Grattis! Självklart även stort grattis till vinnarna "Masjävlar"! Ytterligare två tollare har gått till pris på retrieverjaktprov, två nya SVCH och ny agilitypinne, grattis till er alla!
2008-04-30 Nya bilder på valparna som både fått sina namn och blivit fyra veckor. Fast det är naurligtvis inte bestämt vem som är vem ännu.
2008-04-27 Idag startade tre agrosofer på jaktprov - Twist på retrieverjaktprovet i Bro och Doglas och Tico på Tollingjaktprovet i Östergötland. Alla tre gick till pris och Twist blev dessutom utsedd till dagens bästa hund och fick Fågelängens Vandringspris! Stort grattis til de finfina insatserna! För mer detaljer, läs i resultatbörsen. Grattis även till övriga duktiga pristagare!
2008-04-26 Grattis till Anna och Kiwi som tog ett första pris och vann i lydnadsklass III idag, se resultatbörsen. Grattis även till dagens pristagare i öppenklass på Tollingjaktprovet i Östergötland. Tollartrollets Aramis fick en etta, Lauvstuas Miss Ki-Mi en tvåa (och blev därmed SUCH och IntUCH!) och Tollartrollets Snöflinga en trea. Stort grattis till er allihop! Nya bilder på valparna! Glöm inte att anmäla till klanhelgen, sista anmälan den 1 maj! En ny SLCH och en ny SU(u)CH, grattis!
2008-04-25 I ett underbart vårväder stod vi igår och mös och tittade på när Sniffa och Sanna tog hem ett första pris i nkl på jaktprov! Stort grattis och tack för eftermiddagsunderhållningen! Se även resultatbörsen. I söndags tog också Toffy, pappa till kull 8 ett tredje pris i nkl på jaktprov och Vildandens Krusmynta tog en 2:a i ökl, grattis även till dem! Kul att få fylla i fler jaktmeriterade!
2008-04-19 Vår värmländska filial var på tävlingsturné igår. Malin och Keno fixade uppflyttning till högre spår och Mari och Trolla var sååå nära att fixa samma sak, fast i söket, läs mer i resultatbörsen. Två nya bevakningshundar, en ny SVCH och en med agilitypinnar, grattis!
2008-04-18 Anna och Kiwi har tävlat lydnads-KM i kväll. Det var årets lydnadsdebut och formen ser lovande ut, för de fick 185 poäng och tog hem andra platsen! Grattis! Se även resultatbörsen. Från larver till huvudfotingar - det går undan i valplådan! Nya mästerfoton på valparna för den som är nyfiken! Bilder även från kull åttas funktionsbeskrivning, tack så mycket Jenny!
2008-04-16 Grattis Orm på födelsedagen! Ny bild på Piri. Om ni inte redan har upptäckt det så registreras numer Optigenresultaten (avseende prcd-PRA) hos SKK, ni hittar dem enklast via Avelsdata, men det går ju även att gå in på enskilda hundar på Hunddata.
2008-04-13 Trolla och Mari tävlade sök idag och blev godkända! Och Chippen gjorde debut i klass III i agility igår. Läs mer i resultatbörsen. Två tollare tog pris på retrieverjaktprov igår, grattis!
2008-04-12 Här kommer, något försenat, en-veckas bilder på valparna. De växer så det knakar!
2008-04-05 Idag har Juni varit i Uddevalla på utställning, se resultatbörsen. I söndags gjorde Glada, Juni, Isaac, Arrac, Assar och Ozzy i kull 8 sin funktionsbeskrivning. Tack till alla funktionärer (Louise Runnemark, Anna Bergwall, Linda Gestrinius, Anna och Petra Scharin samt de blivande beskrivarna), som som vanligt gjorde det till en trevlig dag. Ni hade t o m fixat vädret! Valparna mår bara bra och alla är tingade. Namnfrågan är het just nu, men att det är en fiin kull är vi överens om... I väntan på en lillebror har Tico bytt sin blogg mot en hemsida. Charango är ögonlyst ua.
2008-04-04 I sedvanlig Toppaordning, d v s snabbt och effektivt, såg kull 9 dagens ljus i onsdags eftermiddag. På 2,5 timme föddes åtta stycken valpar, med den ovanliga - åtminstone i Agrosofensammanhang - könsfördelningen fyra hanar och fyra tikar. Mor och barn mår utmärkt!
2008-03-29 Idag har Sniffa, Twist, Tico och Trolla varit i elden, läs mer i resultatbörsen. Rival har fått en egen blogg. Jag har gjort en ny sida med tollare som tagit pris på officiella tollingjaktprov, grattis till alla er! Nya (och några nygamla) agilitymeriterade, grattis!
2008-03-24 Igår var det dags för Lilla Stockholm, hur det gick kan du läsa om i resultatbörsen. Nya bilder på Ozzy. Två som avancerat inom brukset, grattis!
2008-03-20 Som sagt, tiden rusar i väg och det är redan två år sedan kull 7 vände upp och ned på Annikas trädgård! Stort grattis på födelsedagen till alla åtta!
2008-03-16 Tico och Piri har varit på utställning idag, läs mer i resultatbörsen. Nya bilder på Juni, Tino, Arrac och Gismo, både på de egna sidorna och på kullens sida. Musses valpar har fått sina namn. Nya agilitypinnar, grattis!
2008-03-14 Idag fyller Etta sju år! Grattis! Obegripligt, man kan ju undra var åren tar vägen?!
2008-02-22 Hurra och stort grattis till restaurangpojkarna i kull 3 som fyllde fem år i går och de sjövilda valparna i kull 2 som fyller elva år idag! Ett nytt pressklipp. Nya bilder på Assar, Juni, Tico, Glada, Kiwi, Isaac, Arrac och Ted. Några härliga vårbilder blandat med lite utställningsglamour hittar du i fotoalbumet! Dessutom har Sniffas matte Sanna hittat ut på nätet. Titta in på Aktivivas kennel, superfin sida! Varför inte passa på att boka in en kurs i vår? Sannas kurser brukar ge både mersmak och väldigt mycket valuta för pengarna!
2008-02-18 Kiwi med familj firade stora triumfer på Götene BK:s Årsmöte, utmärkelserna duggade tätt! Ozzy, Tino och Arrac har varit på valputställning och alla fick hp och Ozzy blev BIR! Pappa Toffy har tävlat lydnads trean och både vann, fick första pris och kan därmed titulera sig LpIII! Storta grattis till er allihop och läs mer i resultatbörsen! Ny bild på sidan med våra hundar. Två nya SVCH och en med agilitypinnar, grattis!
2008-02-10 Toppa är parad Nordwart Daidalos och förhoppningsvis blir det valpar i början av april.
2008-02-07 Grattis till Ruffa, Anton och Fredel i kull 1!
2008-02-01 Musse har blivit mamma till sju stycken valparTollarbos kennel, grattis! Nya agilitypinnar.
2008-01-29 Helgen var verkligen resultatrik! Den inleddes med att Annika, som ju också är inbiten fågelskådare, tävlade i just fågelskådning och tillsammans med Eva lyckades spana in hela 62 arter under lördagen och därmed la beslag på första platsen! Stort grattis till den prestigefyllda bedriften! I resultatbörsen kan ni läsa om alla fina Agrosofen-framgångar på Strömsholm! Fler bilder är på väg.
2008-01-03 God fortsättning på det nya året! Resultatbörsen för 2008 är redan invigd av Juni, som varit två dagar på MyDog, Trolla, som var med på MyDog en dag, och Sniffa, som i tagit första pris i lydnadsklass I. Grattis till er alla tre! Resultatbörsen för 2007 avslutades med resultaten från Stora Stockholm, där Etta i sedvanlig god stil visade upp sig och blev bästa championtik och andra bästa tik! Äpplet faller inte långt från päronträdet - Twist och Sniffa blev båda placerade som nummer två i jaktklassen! BIR blev den finska tiken Arcticfox's Diana och BIM Digby Toller's Chayton. Stort grattis till er alla! Toppa är ögonlyst ua. Flera nya SVCH, grattis!

Helen Häggström
agrosofen@netscape.net
Senast ändrad 2008-01-03
http://www.agrosofen.se

© Helen 2006-2008