Resultatbörsen 2008

Resultatborsen 2007 | Resultatborsen 2006 | Resultatborsen 2005 | Resultatborsen 2004 | Resultatborsen 2003
Resultatborsen 2002 | Resultatborsen 2001 | Resultatborsen 2000 | Resultatborsen 1999
Huvudsidan | Nytt på sidan

2008-12-12 I snögloppet visade Impa vad hon går för och fixade utan problem ett godkänt apporteringstest, endast 8 månader och 10 dagar ung! Härligt! "En mycket ungdomlig och härlig tik som visar stora förtjänster i arbetet. Använder sin näsa på ett väldigt klokt sätt i söket, mogen för sin ålder", stod det i kritiken! Stort tack till Peggy Westerlund, för att du kunde ställa upp och döma!
2008-12-08 Sniffa och Trolla representerade oss på Stora Stockholm tillsammans med mattarna Sanna och Mari. Och vilka representanter! Sniffa fick ck i jaktklassen och Trolla fick ck i Championklassen! Dessutom placerades Sniffa som bästa tik, knep sitt första cert och blev BIM! Vilken dag! BIR blev mycket flashige finske veteranen Hingstbackens Red-Cajo, grattis! Men det var en hård strid mellan honom och Banjosonen Tollarbos Milton Lira Banjo, grattis även till Miltons fina placering som andra bästa hane!
2008-11-30 Trolla och Keno representerade Agrosofen på SSRK:s utställning på Hammarö. Keno ställdes i jaktklass och fick ck och blev senare andra bästa hane! Trolla visade som vanligt fin form och knep den gulröda BIR-rosetten! Härligt! I finalen blev Keno BIS-4 jakt! Vilken härlig dag ni hade alla fyra! Stort grattis!
2008-11-15 Tilia, jag, Glada och Fina åkte till Skarpnäck Hundungdoms Genrepet. Först ut var Fina, som ställdes ut i Valpklass II. Hon skötte sig utmärkt, blev BIR och sedermera BIG-R för Hans Rosenberg. Sedan var det dags för Tilia och Glada att tävla i miniorhandling. Ok - jag ÄR partisk, men de var faktiskt ett otroligt härligt ekipage med en fantastisk kontakt! Två ekipage tävlade i klassen och Tilia och Glada erövrade första platsen! Gissa om mamman var stolt? Dessutom tog Tilia en lott och på den vann hon en tygbur! Vi var ganska nöjda när vi vände hemåt :-) Vill även passa på att gratulera en av mina elever, Agnes, som med sin border collie Pelle vann Rallylydnaden! Kul! Det var förresten kul att man stötte på en hel del Säbyelever där i Skarpnäck!
2008-11-15 Juni och Erika följde upp sina två tidigare första pris i ettan med ytterligare ett och Juni tituleras därmed LpI! Grattis! Inte mindre imponerande är den fina poängen - 187,5 poäng - och översta pallplats! Imponerande jämn och hög kvalitet på starterna! Lycka till i tvåan!
2008-11-09 Assar och Jenny debuterade i lydnadsklass I. Det gick toppenbra! Trots att det blev en nolla på läggande under gång fick de ihop 164 poäng och naturligtvis ett första pris! Grattis! På samma tävling debuterade Banjo i lydnadsklass elit. Även det gick bra, två nollor gjorde dock att det inte blev något första pris den här dagen, men det var inte så långt borta! Det är bara att försöka igen!
2008-11-09 Impa, Gnista, Toppen, Twist och Etta var på utställning i Grängesberg. I valpklass II blev Impa BIR, Toppen BIM och Gnista andra bästa tikvalp. I jaktklassen placerades Twist som nummer två och Etta vann championklassen. Banjo sonen Tollarbos Milton Lira Banjo tog certet och därmed blev han SU(u)CH! Härligt, stort grattis! Dessutom toppade han med BIR, BIS-4 och BIS-jakt! Vilken dag för Malin och Milton! Domare för dagen var Hans Rosenberg.
2008-10-26 Dags för MH för Topparna, Assar, Arrac, Juni, Ozzy, Gismo och Isaac var på plats, alla fick känd mental status. Stort tack till alla inblandade!
2008-10-26 Spex, Amigo, Fino och Vilda var på SSRK:s utställning i Mjölby, domare var Fredrik Norgren. Det blev en mycket bra (och låång) dag. Brorsorna placerade sig som etta (Spex), tvåa (Amigo) och trea (Fino) i valpklass II (fyra hanvalpar deltog). Spex blev sedan även BIR och i stora ringen slog han till och blev BIS-2 valp II för Tord Lundborg! Härligt! Vilda debuterade i utställningsringen och blev bästa jaktmeriterade, fick ck och blev även andra bästa tik! Den som slog henne och tog certet var Banjodottern River Fox Jolly af Jeba, grattis! BIR blev Lauvstuas Exclusive Star, grattis även till honom naturligtvis!
2008-10-25-26 Chippen tävlade agility och hade en toppenhelg! På lördagen kom de trea (av 75) i agilityklass III och tog även hem certet! Härligt! Nu fattas det bara ett... De nollade även hoppklassen och hamnde då på 16:e plats. På söndagen gjorde de ett nollat lopp i agilityklassen igen och kom på sjätte plats. Därmed har de fixat en biljett till agility SM nästa år! Hurra! Ser ut som om det måste bli en semesterresa till Blekinge i sommar... e var 'även mycket nära ytterligare en nolla i hoppklassen, men fick förargliga 0,06 tidsfel...
2008-10-21 Tico var på jaktprov på Ornö och gick återigen till pris. Lite gnissel och lite slarv gjorde att det blev det en trea för Anita Norrblom.
2008-10-20 Rasa var med på finska retrieverklubbens årliga utställning och kammande hem såväl hp som BIM för domaren Gera Toeters-Riethoff. Grattis!
2008-10-12 Tico och Johanna åkte till Sundsvall och ställde ut på SKK:s utställning. Domaren P. Poduschka-Aigner blev mycket förtjust i vad hon såg och tilldelade Tico både cert, cacib och BIR! "I really liked his caracter" kom hon t. o. m. fram och sa efteråt! Stort grattis! Särskilt som Tico därmed kan lägga SU(u)CH till sin tidigare SVCH! Tikcertet och BIM kneps av Hummelviksgårdens Fröiers Yazza, grattis! Banjodottern Tollartrollets Ametist var retfullt nära att ta hem certet, men fick till sist nöja sig med ck och andra bästa tik.
2008-10-12 Juni och Erika har verkligen kommit igång med tävlandet! Nu var det dags att debutera i appell spår och det gjorde de verkligen med den äran! Juni gick som tåget och slutade på 287,5 poäng och tog därmed hem både första platsen och uppflyttningen! Stort grattis! Vilken helg ni haft!
2008-10-11 Assar och Jenny debuterade i ökl viltspår och tog ett första pris! Grattis!
2008-10-11 Juni och Erika startade återigen lydnadsklass I. Även denna gång blev det ett första pris! 187 poäng och vinst! Som ni förstår fick de i princip bara 10:or! Snyggt jobbat! Grattis!
2008-10-11 Doglas och Jan gjorde debut i ökl Tollingjaktprov. Vattenarbetet gick strålande, med en mycket fin vattendirigering. Tyvärr kroknade Doglas lite i den tunga sökrutan, vilket gjorde att priset halkade ner på en nolla. Men med en härlig minnesbild från vattendirigeringen och med en hel del nyttig erfarenhet i bagaget kan Doglas och Jan slipa på formen till vårsäsongen!
2008-10-09 Keno och Malin kör hårt och startat öppen klass viltspår igen, den här gången var det ett ordinarie prov. Keno visade att han är en pålitligt spårhund och tog återigen en etta och kan därmed titulera sig SVCH! Grattis!
2008-10-08 Keno och Malin startar öppenklass viltspår och tar sitt andra första pris! Snyggt jobbat!
2008-10-05 Vilda och Martina tävlade lydnadsklass II. Att det gick bra vittnar de 181 poängen om och givetvis blev det ett första pris! Dessutom vann de klassen! Grattis och lycka till i trean!
2008-10-05 Kiwi och Anna ingick i Götene BK:s lag till Bruks-DM på Vara-Grästorps BK. I laget ingick även Sara & Fando (lappskvallhund) samt Magnus & Kuling (schäfer) och lagledaren Christer. Vädret var inte det bästa, det blåste friskt och Kiwi missade första pinnen i spåret. Resten av spåret gick dock bra. Lydnaden gick desto bättre, 216p - två små poäng från att bli bästa lydnadshund! Totalt fick de ihop 284p, trots den missade pinnen. Laget kom på andra plats av totalt 11 st. Stort grattis till hela laget!
2008-10-04 Tico, Twist och Glada startade i nybörjarklass på Tollingjaktprovet i Gustafs. Tico var först ut av de våra och han gjorde en gedigen insats. Lite slarv här och där och ett sökarbete som inte var lika strukturerat som det brukar vara (men kanske inte så konstigt i den terrängen! Det är inte ofta man har möjlighet att träna i så vattensjuka och tungsprungna marker!), gjorde att priset stannade på en tvåa. Glada var nästa hund och hon grep sig an uppgiften med entusiasm. På plussidan kan vi säga att hon tollade bra, var helt stadig i skotten, helt tyst under hela prövningen och elegant svepte in de tre änder hon hittade på söket. På minuskontot kom ett obefintligt fotgående, usla avlämningar (fast jag fick faktiskt två i hand!) och att hon blev väldigt ostrukturerad i söket. Så nollan var troligen väldigt hälsosam för min träningsmoral. Sista nybörjarhund ut var Twist och han glänste verkligen! Allt gick snabbt, tyst och elegant och arbetet belönades med nybörjarklassens enda etta! Härligt - stort grattis! Dagens tredje pristagare i nybörjarklassen var Mollesonen Tollarbos Flipp Molleson som fick ett tredje pris, grattis Helena och Flipp! I öppenklassen startde fyra hundar och tre gick till pris - Fjällroosens Simba, som fyllde 10 år här i veckan (grattis!) fick ett tredje pris, Sävikens Bumblebee af Nema fick en tvåa (och kan därmed titulera sig SUCH! Grattis Chatrin och Humla!) och Banjosonen Tollarbos Kuta Lira Banjo visade att Tollarmästariteln inte var någon tillfällighet och gjorde en lysande insats som belönades med ett första pris! Supergrattis till Karin och Kuta!
2008-10-04 Juni och Erika startade på SSRK Västras Working Test. På två stationer blev det lite missförstånd och de fick bara några få poäng med sig därifrån. På de övriga tre hade de 15, 19 och 20 och på markeringsstationen fick Juni Gun's Choice! Snyggt jobbat! Stort grattis!
2008-10-04 Trolla och Mari startade lägre sök. Tyvärr för deras del inleddes det hela med platsliggningen, så Mari valde att avtå med en alltför glad och taggad Trolla. Söket gick som vanligt strålande, nior från båda domarna. En plaskvåt plan gjorde att krypet blev en nolla och därmed rök uppflyttningen. Attans!
2008-09-28 Isaac och Agnetha gjorde debut i lydnadsklass I. På platsliggningen blev Isaac lite busig, men annars blev det en hel del tior och de fick ett tredje pris med sig hem. Bara att nöta lite platsliggning och på't igen!
2008-09-28 Rival och Jannike gjorde debut i lydnadsklass I. Det gick kjempe fint, trots att den norska väderguden bjöd på både regn och blåst. Flera tior och 9,5 på helhetsintrycketgav en slutpoäng på 177,5 p och ett första pris! Grattis, snyggt jobbat!
2008-09-27 Ozzy och Agneta startade i anlagsklass viltspår. Ozzy spårade som tåget, fick full pott och är därmed godkänd i anlagsklass viltspår! Grattis!
2008-09-21 Chippen och Therese startade agility och gjorde ett nollat lopp i Hoppklass III, men tyvärr blev det ingen SM-pinne den här gången.
2008-09-21 Trolla och Mari startade på retrieverjaktprov i Ransjön. Trolla var i högform och apporterade villigt. Tyvärr gjorde lite slarv med avlämningarna och ganska mycket ackompanjemang att det inte blev något pris med hem den här gången.
2008-09-16 Tico och Johanna startade på retrieverjaktprov i Gävle. Tico gjorde som vanligt en fin insats, domaren var mcyket förtjust i hans fina sökarbete, men tyvärr var han lite för entusiastisk i passiviteten och slarvade med några avlämningar, så prisvalören hamnade på en trea. En mycket god sådan dock!
2008-09-14 Trolla och Mari tävlade lägre sök. Söket gick som vanligt utmärkt, men Trolla hade buffat lite på en figurant och fick därför 8,5 på söket. På Budföringen blev det 9,5, platsen avstod de, eftersom Trolla tycker den är så himla kul och gärna låter en hel del när det smäller. Lydnaden gick skapligt, men hoppet går det troll i. Det blev en nolla och därmed räckte poängen inte till uppflyttning, men godkänt blev det naturligtvis!
2008-09-13 För tredje året i rad deltog Kiwi och Anna i Götene BK:s Bruks-KM. Och för tredje gången vann de! Stort grattis - vilket team ni är! För Juni och Erika var det däremot debut på KM:et. Det gick toppenbra även för dem, de hamnade en bra bit över uppflyttningspoäng. Grattis även till dem! Kanske snart att göra officiell debut? KM:et hålls i appellklass och alla tävlar mot alla, oavsett vilken klass man tävlar i annars. Anna och Kiwi skrapade ihop hela 313 poäng!
2008-09-13 SSRK utställning i Västerås. I valpklass I deltog totalt fem tikvalpar, tre av dem från oss: Impa, Fina och Gnista. Impa vann och fick hp, Fina kom tvåa med hp och Gnista trea. Arrac deltog i juniorklassen och fick en slät etta och blev placerad som nummer två i konkurrensen. Etta deltog i tikarnas championklass och tilldelades dagens enda tik-ck. Hon blev därmed bästa tik och sedermera BIM. BIR blev Tollarlundens Jack Ferdinand. Grattis allihop! Dömde gjorde Bjarne Sörensen. Extra grattis till Banjosonen Tollarbos Milton Lira Banjo som blev BIS-jakt!
2008-09-13 Chippen och Therese startade agility i Österåker. I agilityklass gick det superbra, men Chippen har lagt in högsta växeln och det blev lite kommunikationsmiss = diskning. I hoppklassen blev det lite yvigt, men en nolla och inga tidsfel, men tyvärr ingen SM-pinne den här gången. Grattis till Njupavallens Outstanding Daisy som tog certet i agilityklassen och därmed blev SAgCH i agilityklassen! Stort grattis!
2008-09-13 Tino och Lotta startade lydnadsklass I. Lite okoncentration gav en nolla på linförigheten, vilket tre tior i protokollet inte lyckades kompensera. Ett tredje pris blev det idag, men det är bara att starta igen, nästa gång sitter det!
2008-09-13 Tico och Johanna startade på retrieverjaktprov i Eskilstuna. Tico jobbade på bra, men valde tyvärr att lämna en kråka och fick därmed en nolla i protokollet.
2008-09-07 Doglas och Jan gjorde debut i nybörjarklass på retrieverjaktprov. Förutom att Doglas kroknade lite på söket, så genomförde de provet alldeles utmärkt och tyst. Ett fint tredjepris fick de med sig hem, stort grattis!
2008-09-07 Rasa gjorde debut i utställningssammanhang på finska Tollarklubbens Special. Hon blev placerad som nummer tre av tikarna i valpklassen, grattis! Pappa Kössi visade vart skåpet skall stå, genom att vinna jaktprovet och erövra såväl Jaktprovsmästartiteln som den kombinerade Mästartiteln. Annina och Kössi fick även pris för bästa samarbete och kan dessutom stryka parentesen och titulera Kössi SUCH, eftersom han fick ett andrapris på jaktprovet. Stort grattis!
2008-09-07 Idag startade Mari och Trolla i lägre klass spår. Spåret gick lysande, 10/10! Budföringen fick de endast en femma på, eftersom Trolla sprang till skytten och platsliggningen nollade de. Trolla tycker det är väldigt skoj när det smäller... Men resten av lydnaden gick utmärkt, mest 9:or i betyg, totalt 485 poäng och därmed var uppflyttningen i hamn! Härligt!
2008-09-07 Tico och Johanna åkte till Högbo för att vara med på SKK:s utställning. Det gick bra, retligt bra skulle man kunna säga. Domaren var hård och Tico var en av endast två hanar som fick ck. Tyvärr slutade han som andra bästa hane - nära, nära det tredje certet... De fick trösta sig med ett R-Cacib. Bästa hane och BIR blev Njupavallens Puck och BIM Allydor's Penny Alhena, grattis! Lite barnbarn fanns också på plats, Banjodottern Tollartrollets Ametist fick ck och blev fjärde bästa tik och Mussedottern Tollarbos Qvicka von Ducke blev BIR-valp, grattis även till er!
2008-09-06 Trolla och Mari startade på retrieverjaktprov. Trolla tyckte det var en alldeles strålande idé och levererade allt vilt med fart och fläkt. Det enda som kunde ha varit bättre var ljudnivån och levereringarna från vattnet. Men ett finfin tredje pris fick de med sig hem! Stort grattis!
2008-09-06 Juni och Erika gjorde en storstilad debut i lydnadsklass I. Trots spöregn och femma på platsliggningen, så kammade de hem 182,5 p och ett första pris och andra plats i klassen! Stort grattis! Kiwi och Anna debuterade också, fast i elitklass. Även de drabbades av samma väder och fick oturligt nollor på både sittande i grupp och apporteringsdirigeringen. 219 poäng bev resultatet, trots att 60 poäng nollats bort! Det räckte till vinst! Grattis!
2008-09-06 Chippen och Tessan tävlade agility i Upplands Väsby. De kom på på femte plats i agilityklassen och fixade därmed ytterligare en SM-nolla! Även i hoppklassen var Chippen nollad på hinder, men fick förargliga 0,7 tidsfel. SM-starten rycker allt närmare - nu saknar de bara en SM-nolla i hoppklass ooh två i agilityklass alternativt en hopp pinne... Stort grattis och vi håller alla tummar för att säsongen fortsätter i samma stil som hitills!
2008-09-06 Glada blev först ut av syskonen att göra sitt MH, känd mental status och etta på skottet blev resultatet. På Gladas bästa lista hamnade helt ohotat alla lekmoment, som hon i sedvanlig Glada-stil gav sig in i med liv och lust. Sist på listan hamnade spökena. Vad hade de i skogen att göra?
2008-09-02 Keno och Malin gjorde debut i öppenklass viltspår och det gick finfint! Ettan satt som en smäck - grattis!
2008-08-31 Amigo och Juni var på SSRK:s utställning i Uddevalla, Erling Kjaer Pedersen dömde. Båda skötte sig utmärkt. Amigo blev placerad som nummer två av hanarna i valpklass I och Juni fick 1 hp och blev placerad som nummer ett av juniortikarna.
2008-08-31 Keno och Piri startades på jaktprov i Norge. Keno fick ett tredje pris och Piri fick en nolla.
2008-08-30 Tico och Johanna var till Garpenberg och gjorde debut i nybörjarklass på retrieverjaktprov för Lasse Hedman. De genomförde provet mycket förtjänstfullt, det enda som behöver slipas lite på är avlämningarna vid vattnet, får de dessa att funka så sitter ettan som en smäck sa domaren. Tyvärr så gjorde Tico något oväntat på passiviteten - han som alltid brukar vara knäpptyst gnisslade lite och därmed sänktes priset från en tvåa till en trea. Men söket var en god karamell, som vi tycker att Johanna skall suga på ordentligt! Stort grattis!
2008-08-30 Chippen och Therese tävlade agility och hade en härlig dag! I agilityklassen slog de nämligen till och tog certet! Dessutom fick de ytterligare en SM-nolla, så SM-2009 rycker allt närmare... De var dessutom försmädligt nära - 0,28 tidsfel - från ytterligare en SM-nolla! Super grattis!
2008-08-30 Piri och Petter var nyfikna på hur de norska jaktproven fungerar, så de tog en sväng över till vårt västra grannland. I Norge går jaktproven på dummies och för att få starta i nybörjarklassen måste man först bli godkänd i något som kallas för Kvalificeringsklass. Den fixade Piri och Petter hur enkelt som helst, så nu är det fritt fram för start i den norska nybörjarklassen. Grattis!
2008-08-24 Fino och och matte Annika var på valputställning hemma i småland. Fino skötte sin debut i utställningsringen fiinfint och belönades med den rosa-gula BIR-rosetten! Grattis!
2008-08-24 Impa och Fina var på Cavalierklubbens Valputställning i Täby. Båda två uppförde sig alldeles utmärkt och efter mycket funderande från domaren så travade Fina hem första platsen och snodde därmed BIR:et framför syrran Impas nos. Revansch för Tollarspecialen, alltså! :-) I gruppfinalen blev dock Fina oplacerad. Grattis till Fagerlands Röda Poppel de Amorex som blev BIR-valp II och även placerad som BIG-3!
2008-08-23 Vilda och Martina startade i nybörjarklass på SSRK:s retrieverjaktprov. Och det gick alldeles strålande! Vilda apporterade hem ett av dagens tre första pris! Stort grattis! Vilda är tredje hunden i kull 7 som tar steget upp i öppenklassen! Domare för dagen var Agneta Gudmundsson.
2008-08-16 Twist och Mariette startade i nybörjarklass på SSRK:s retrieverjaktprov i Järlåsa. Twist visade som vanligt upp ett strålande arbete och var en av dagens fem hundar som belönades med en etta. Hade fotgåendet fungerat bättre hade de fått hp, domaren Ulf Göranzon var mäkta imponerad över Twists kapacitet. Den sammanfattande kritiken löd ungefär så här: "En mycket arbetsvillig hund med härlig apporteringslust och utomordentligt sökarbete". Stort grattis! Tänk, till och med Mariette var nöjd! :-)
2008-08-16 Trolla och Mari startade lägre sök. Trolla hittade snabbt de två första figgarna och hade även den tredje i näsan, men då strulade det lite och de fick neddrag för systematiken i söket, 7/8 blev poängen. På lydnadsdelen fick de neddrag på platsen (tänk att den skall vara så skoj, svansen gick på Trolla hela tiden och lite pip blev det också.) och när Trolla fick en black-out på hoppet (stannade inte kvar på andra sidan utan hoppade raskt tillbaka igen), så flög uppflyttningschansen sin kos. Men nära, nära! Snart har ni uppflyttningen!
2008-07-30 Glada gjorde apporteringstest för Peggy Westerlund. Hon (Glada, alltså) skötte sig finfint och plockade in and, mås, kanin, duva och kanin. Tack Peggy och skytten/kastaren Magnus för att ni kunde ställa upp!
2008-07-29 Pirioch Petter gjorde sin tredje öppenklass start i viltspår. Det gick lysande i värmen och den tredje ettan satt som en smäck! Grattis till det andra championatet på tre dagar!
2008-07-27 Tico, Twist, Sniffa och Piri var på utställning i Sandviken. Och vilken show det blev! Tico knep certet och blev bästa hane, före brorsan Twist. Tredje bästa hane blev Mollesonen Tollarbos Izor Mollesson. I tikringen fick en fullständigt urfälld Sniffa en slät etta med strålande kritik. Piri var däremot i fin päls och slog till och blev bästa tik och tog därmed sitt trejde cert och blev SU(u)CH! BIR-rosetten tog Tico och Piri blev BIM. Framgångarna var dock inte slut där - Ettas avelsgrupp fick hp och vann liksom agrosofens uppfödargrupp! Vilken dag! Domare var Lillian Johnsson.
2008-07-26 Trolla och Mari var med på SKK:s utställning i Ransäter. Det gick strålande, Trolla blev bästa tik, fick cacib och slog sedan till och blev BIR! Supergrattis!
2008-07-06 Tico och Johanna var med på SKK:s utställning i Köping. Tico gick i jaktklassen och var en av dagens två hanar som fick ck. Han slutade sedan som andra bästa hane med R-cacib! Grattis, även om det är retligt att nosa på certet... BIR vanns av Rödrävens Amarant och BIM av Flyingtollers Evelina. Grattis! Dömde gjorde David Wong, Australien.
2008-07-06 Vilken fest! 143 tollare var anmälda till själva Världsutställningen, dessförinnan hade det tävlats fredag och lördag på SSRK:s respektive Tollarklubbens Circuitutställningar. Från oss deltog Etta och Glada, båda i lätta sommarklänningar. Etta klädde bäst i sin och tilldelades excellent och blev en av de sex utplockade championtikarna, det var på håret (!) att hon blev en av de fyra placerade. Hon är verkligen still going strong! Glada fick Very good, babylike stod det i kritiken, ladylike måste han ha menat :-)? Många vackra tollare såg vi under dagen och den belgiske domaren Jos de Cuyper (juniorer och unghundar dömdes av schweizaren Laurent Pichard) gjorde ett mycket bra val när han vaskade fram Mäkiharjun Fan-Fan Falcon som BIR och DKCH N VCH NUCH S VCH SU(U)CH SV-08 Lauvstuas Zamantha Fox som BIM! Stort grattis till två värdiga vinnare! Juniortitlarna togs av Lauvstuas Bella Vie Copper Countess (BIR) och Lauvstuas Exclusive Star Fox (BIM) och veterantitlarna av ESTV-02 FINV-01 FINV-02 FINV-05 NORDV-03 SV-04 Hingstbackes Red-Cajo (BIR) och Mäkiharjun X-tra Enni (BIM). Stort grattis även till dem! Ett extra grattis skickar vi till Banjosonen Tollarbos Milton Lira Banjo som fick excellent och även vann jaktklassen! Härligt! Fullständiga resultat hittar du här.
2008-07-05 I mördande sommarvärme tävlade Mari och Trolla lägre sök. Den här gången med platsliggning, som funkade utmärkt. Tyvärr strulade värmen till det på söket, men det blev ett godkänt resultat i alla fall! Bra jobbat i hettan!
2008-06-28 Orm och jag (Helen) tävlade appellspår i Flen. Efter ett taffligt påsläpp plockade Orm in alla pinnarna och fast vi avstod både budföring och framförgående (lat matte, inte tränat in) så skrapade vi ihop 243,5 poäng och en uppflyttning.
2008-06-28 Keno och Trolla var med på SSRK:s utställning på Rottneros. Keno fick en slät etta och Trolla ett ck och blev tredje bästa tik samt blev bästa jaktmeriterade tollare. I finalringen blev hon BIS-R jakt, grattis!
2008-06-27 Keno tävlade åter lydnadsklass II och fick även denna gång ett första pris och slog även till och vann! Grattis!
2008-06-25 Keno tävlade lydnadsklass II och fick fina 175 poäng, ett första pris och en andra placering! Stort grattis!
2008-06-22 Piri och Petter startade på ett ordinarie viltspårprov och gjorde en strålande insats. Ett första pris, bara en hårsmån från ett hp, blev resultatet! Grattis!
2008-06-18 Banjo och Linda tävlade lydnadsklass III. De slog till och fick 267 poäng, ett första pris och en tredje placering! Härligt - eliten nästa! Stort grattis!
2008-06-14 Piri ställdes på SKK:s utställning i Avesta och fick en slät etta för domare Göran Bodegård. Banjosonen Tollarbos Milton Lira Banjo slog till och blev såväl BIR som BIG-2! Stort grattis!
2008-06-07 Chippen och Therese tävlade agility på Upplands Väsby BK. Fredagens lopp i agilityklassen gick bra, till en oturlig diskning tre hinder från mål... Hoppklassen gick desto bättre, det blev ett nollat lopp och ett steg närmare SM-2009! Grattis! På lördagen var inte marginalerna riktigt på Chippen och Therese sida, i agilityloppet backade Therese in i ett hinder och rev det och i hopploppet rev Chippen det tredje hindret från slutet. Gissar att det väcktes en viss revanschlust!
2008-06-07 Rival och Jannike var på NKK:s utställning i Oslo. Det gick bra - ck, R-cacib och tredje bästa hane. Men retligt nära det sista certet... Domare för dagen var Kenneth Edh.
2008-05-25 Idag var det SKK utställning i Österbybruk, domare var Nils Mohlin. Först ut var juniorerna Arrac och Ozzy, som behövde växa till sig lite, idag blev det bara tvåor. I jaktklassen startade Twist och Tico, båda belönades med ck. I bästa hanhundsklassen blev det spännande... Det hela slutade med att Twist blev bästa hane och fick cert, före brorsan Tico som alltså blev andra bästa hane! Snyggt! Sniffa gick i tikarnas jaktklass och belönades även hon med ck och placerades sedan som fjärde bästa tik! Twist blev slutligen BIM och BIR Ankinova Thasha. Grattis allihop! Som grädde på moset fick vår avelsgrupp (Twist, Tico, Arrac och Sniffa) etta med hp.
2008-05-17-18 Agilitysäsongen är i full fart. Tessan och Chippen gjorde nya fina insatser i klass III, trots att det var på hemmaklubben och Tessan även var funktionär mellan varven! I lördagens agilityklass III fick de noll fel och kom på sjunde plats och i hoppklass III var de också nollade, men fick tyvärr tidsfel. På söndagen blev det en nolla i hoppklass III och tidsfel i agilityklassen. En härlig helg med andra ord! Grattis! Vi hoppas säsongen fortsätter i samma stil, så vi får heja på dem på SM nästa år!
2008-05-17 På Norges nationaldag hade SSRK utställning i Södertälje. Piri och Arrac deltog från oss. Arrac fick ett med hp i juniorklassen och blev placerad först av juniorhanarna. Piri slog till och tog sitt andra cert och blev placerad som nummer två av tikarna. Stort grattis! Domare var Ralph Dunne från Irland.
2008-05-11 Carina och Ted genomförde sista delprovet i sin Räddningdhunds utbildning och blev godkända! Imponerande, för att komma så långt har man investerat många, många träningstimmar! Stort grattis skickar vi till Carina och Ted!
2008-05-11 Erika och Juni var på SKK:s utsällning i Larv. Juni belönades med 1:a hp och placerades först av de fyra juniortikarna. Grattis! Domare var Liz-Beth Liljeqvist.
2008-05-11 Lotta och Tino ställde även ut på söndagen på SSRK:s utställning på Gotland. Det gick utmärkt även denna dag och de fick med sig ytterligare en etta med hp hem. Grattis! Domare var Nina Karlsdotter.
2008-05-10 Mariette och Twist startade på jaktprov. Twist slarvade lite grad och Mariette valde att bryta. Troligen ett klokt val som förhoppningsvis kommer att ge utdelning i nästa start!
2008-05-10 Jan och Doglas startade nybörjarklass Tollingjaktprov i Bromölla. 11 hundar startade och Doglas knep en av dagens två ettor. Totalt delades två ettor, en tvåa, fyra treor och fyra nollor ut av domaren Leif Gustavsson. Stort grattis!
2008-05-10 Tessan och Chippen var i Fagersta och tävlade agility. I hoppklass III gick de ut som första startande och fick till en fullträff! Det hela slutade med att Chippen kom på andra plats och tilldelades certet! Stort grattis!
2008-05-10 Lotta och Tino tog sig en tripp till Gotland. Det gav finfin utdelning, första gången i officiella sammanhang tilldelades Tino etta med hp! Stort grattis!
2008-05-09 Anna och Kiwi gjorde ytterligare en start i lydnadsklass III. Formen är både stabil och god, den här gången blev det 270,5 poäng och både första pris och vinst! Stort grattis!
2008-05-05 Mariette och Twist och Sanna och Sniffa startade jaktprov i Rimbo. Båda två gjorde fina insatser, Twist har en gnutta finslip kvar så kommer ettan att sitta, idag blev det en tvåa. Sniffa visade att hon är redo för svårare uppdrag och tilldelades såväl första pris som utsågs till domaren Åke Liedgrens bästa hund! Stort grattis! De sammanfattande kritikerna löd som följer:
Sniffa: "En tik som besitter alla de egenskaper en utmärkt retriever ska ha"
Twist: "En hund som visar upp många goda retrieveregenskaper, bl a ett riktigt effektivt sökarbete"
13 hundar kom till start i rutan, det delades ut 2 st 1:or, 5 st 2:or, 3 st 3:or och 3 st 0:or.
2008-04-27 Mariette och Twist gjorde debut på retrieverjaktprov. Twist skötte sig strålande, fina upptag, härligt sök och alla vilt in till matte. Lite slarv vid inlevereringarna gjorde dock att det blev ändå blev en tvåa. "Närmare än så kommer man inte en etta" var domarens kommentar som också kallade Twsits sökarbete för inspirerat! Inga ettor delades ut under dagen och bara två tvåor, så när allt var över utsågs Twist till dagens bästa hund och tilldelades Fågelängens VP, ett vandringspris med många prominenta förare och hundar på reportoaren! Stort grattis till Mariette och Twist och tack för den underbara förmiddagsunderhållningen! DAgens domare var Jenny Hamring.
2008-04-27 På Tollingjaktprovet i Söderköping var vi representerade av Tico och Johanna och Doglas och Jan. Terrängen ar tung och vattnet svårt, hundarna var tvungna att forcera 15 m vass innan de kom ut till sina markeringar. För Tico och Johanna var det debut och de genomförde ett mycket fins prov och tilldelades ett andra pris. Även Doglas skötte sig utmärkt, men kroknade lite i det tunga söket och tilldelades en trea. Stort grattis till de fina prestationerna! Domare var Leif Gustavsson.
2008-04-26 En ruskigt tävlingssugen Anna åkte med Kiwi till Falkenberg och eftersom de inte kände sig riktigt klara för eliten ännu, så blev det ännu en start i lydnadsklass III. Formen var finfin, 289,5 poäng och både första pris och första placering blev resultatet! Stort grattis!
2008-04-24 Sanna och Sniffa startade på labradorklubbens jaktprov och precis som vädret gick det alldeles strålande! Trots lite otur så grejade de första priset och fick beröm av domaren Anita Norrblom för att de var ett så tyst och diskret ekipage! Stort grattis! Dessutom ett tack för att ni lyckades passa in er start mellan min sista lektion och eftermiddagsmötet...
2008-04-19 Malin och Keno tävlade lägre spår. Alla pinnarna kom med hem från spåret och tillsammans med lydnaden gav det 479,75 poäng, en femte plats och uppflyttning till högre spår! Härligt jobbat! Stort grattis!
2008-04-19 Mari och Trolla tävlade lägre sök. Det gick utmärkt även denna gång, 8/8,5 på söket. Eftersom Trolla fortfarande tycker att skottet är något av det roligaste som finns, så avstod Mari platsliggningen (budföringen med skott däremot går bra och där fick de 10/10!). Taktiken höll nästan fram till uppflyttning. De samlade ihop dagens bästa poäng, 445,25 poäng, men kom på andra plats eftersom det fattades 5,5 ynka, retfulla poäng på lydnadsdelen... Ingen uppflyttning den här gången, men mycket väl godkänt och nästa gång, då... Men vi skickar ett stort grattis och gottar oss åt den härliga insatsen på specialdelen!
2008-04-18 Precis som förra året gjorde Anna och Kiwi årsdebut i lydnadsringen på Götene BK:s lydnads-KM. Alla ekipage tävlar i en lätt modifierad lydnadsklass I. Formen ser finfin ut och de fick 185 poäng och en andra placering (för andra året i rad!). Stort grattis!
2008-04-13 Trolla och Mari debuterade i lägre sök. Söket gick suveränt med nia i betyg från båda domarna! På lydnadsplanen hade de lite otur och nollade krypet och hoppet, samt att de avstod platsen eftersom skottet är lite väl roligt. Godkänt blev slutresultatet och 9/9 på söket var ju verkligen ett härligt kvitto på träningen! Grattis!
2008-04-12 Chippen och Therese var i Örebro och och gjorde både säsongsdebut och debut i klass III. Inte så konstigt att man är lite ringrostig efter vinteruppehållet, jag är säker på att två diskade lopp och ett med 10,92 fel var ett bra bränsle för träningen framöver...
2008-04-05 Juni gjorde debut i officiella sammanhang på SSRK:s utställning i Uddevalla. Det gick utmärkt, hon fick ett första pris och blev placerad som nummer ett av juniorklasstikarna, grattis! Dömde gjorde Brenda Barneby, Storbritanien.
2008-03-29 Tre syskon, Sniffa, Twist och Tico, åkte till Tierp för att tävla lydnad. Sanna och Sniffa startade i lydnadsklass II, där de fick 164 poäng, ett första pris och en tredje placering. Tico och Twist debuterade i lydnadsettan, även för Johanna var det lydnadsdebut! Det gick alldeles utmärkt, trots en väldigt stökig platsliggning som fick göras om. Tico nollade tyvärr läggande under gång, men gick i övrigt strålande och fick 150,5 poäng, ett utmärkt kvitto på träningen med andra ord! Även Twist nollade läggande under gång, men fick ändå ihop hela 172 poäng, ett första pris och en andra placering (bara en halv poäng efter ettan!)! Stort grattis till er allihop!
2008-03-29 Mari och Trolla startade lydnadsklass III i Mariestad. Trolla var på ett strålande humör, kanske lite väl glad? Hon hade i alla fall inte tid att stanna på inkallande med ställande och läggande och på hopp-apport blev det ett missförstånd, så två nollor i bagaget och inget första pris den här dagen.
2008-03-23 Påsk och därmed dags för Lilla Stockholm. Från oss deltog Juni, Tico, Twist, Sniffa och Trolla. Bäst gick det för Juni, som blev BIR-valp, och Trolla, som fick ck och blev fjärde bästa tik. Övriga föll inte domaren i smaken och fick tvåor. Domare för dagen var Rune Fagerström och BIR blev Allydor's Unifly to Arrive och BIM Allydor's Morky Hydrus, grattis!
2008-03-16 Idag var det SSRK utställning i Högbo utanför Sandviken. Tico och Piri deltog från oss. Tico fick ett första pris i unghundsklassen för hanar och Piri fick en etta med hp i unghundsklassen för tikar. Det delades inte ut många ck under dagen, så det resultatet får man vara nöjd med! Hanhundscertet gick till Banjosonen Tollarbos Milton Lira Banjo och tikcertet till Sävikens Bumblebee af Nema, medan BIM gick till danskfödde, men Norgeboende, Shaggy Toller's Canadian Casper och BIM till Ankinova Tasha. Grattis till er alla! Dömde gjorde Agneta Cardell.
2008-02-16 Brorsorna Ozzy, Tino och Arrac var på valputställning i Sollentuna. Alla tre fick hp, Ozzy placerades som etta, Tino som tvåa och Arrac som trea. Ozzy blev sedan även BIR-valp. Grattis till er allihop! Dömde gjorde Mona Uddenholm.
2008-02-09 Kiwi hade en bra säsong 2007, både med stormatte Anna och lillmatte Aleksandra. Eller vad sägs om detta regn av utmärkelser som de tilldelades på Götene BK:s Årsmöte?:
Aleksandra och Kiwi: Klubbmästare i ungdomslydnad
Anna och Kiwi: Årets lydnadsekipage, Kennel Pema's pris till bästa bruks/lydnadshund, Klubbmästare i bruks 2007, var med och vann lag-DM i lydnad, kom tvåa på lag-DM i bruks (men med samma poäng som ettorna! Resultatet på specialen avgjorde)!
Stort grattis och givetvis även ett stort lycka till 2008!
2008-01-27 På söndagen hade vi en härlig Agrosofendag i Strömsholm. I valpklass II hanar deltog tre av topparna, Ozzy placerades som nummer två, Arrac som nummer tre och Isaac som nummer fyra. I valpklass II för tikar kom Juni etta och Glada tvåa, båda med hp. Domaren var helt begeistrad i Juni som fick en strålande kritik! Bland hanarna fick Tico en "nolla med ck". Domaren var mycket förtjust i honom, men priset kom av Ticos höga vita strumpor och för dagen lite väl glada svans. Kiwi fick ett första pris i öppenklassen och placerades som nummer tre. Bäst gick det för Twist som fick första pris och ck i jaktklassen och därefter blev bästa hane och alltså även knep sitt första cert! Härligt! Sedan var det dags för tikarna och det var Etta och Toppa som deltog där. Etta vann championklassen och Toppa kom trea, båda med ck. I bästa tikklassen vann Etta igen och Toppa kom på fjärdeplats, tikcertet togs av Agildes Dreamquill, grattis! Sedan var det dags för BIR/BIM och det var alltså Twist och Etta som fick tävla mot varandra, mor och son! Twist avgick med segern! Domare var Filip Johnsson. Efter ett par timmars väntan blev det dags för finalerna där Twist kom BIS-5 i jaktfinalen. Sedan kunde vi nöjda och belåtna åka hem!
2008-01-26 Ozzy var på inofficiell valputställning, skötte sig utmärt, men blev den här gången oplacerad.
2008-01-06 Idag var både Juni och Trolla med på MyDog. Den här gången blev Juni andra bästa tik i valpklassen och fick även hp. Stort grattis! Trolla kom på en hedrande fjärde plats i championklassen, grattis! Dömde gjorde Rainer Vuorinen, Finland.
2008-01-05 Sniffa och Sanna startade lydnadsklass I i Tierp. Trots det bistra vintervädret genomförde de ett finfint program och kammade hem 175,5 poäng och ett första pris! Stort grattis!
2008-01-03 Juni och Erika var på MyDog och Juni deltog i valpklassen. Juni skötte sig utmärkt och blev placerad som nummer fyra av sex tikvalpar, grattis! Dömde gjorde Göran Bodegård.

Helen Häggström
agrosofen@netscape.net
Senast ändrad 2008-01-06
http://www.agrosofen.se

© Helen 2008