Specialen 2006

Agrosofer på Tollarspecialen 2006


Återigen kan man konstatera - Specialen är verkligen bara så fantastiskt rolig! Och man blir bara så fantastiskt trött efteråt... Vi var ett helt gäng som deltog även i år:

Stående: Vilda och Martina, Sniffa och Sanna, Piri och Petter, Bonzo och Kurt, Keno och Malin, Tico och Johanna, Rival och Jannike, Twist och Mariette, Idun och Anna. Sittande: Ted och Carina, Kea, Ruffa, Orm och Helen, Trolla och Mari, Molle och Pia, Banjo och Linda, Kiwi och Anna, Lucky och Sören, Etta, Toppa och Annika. På bilden fattas Charango och Kerstin, Leo och Carola.


Stort tack till alla er som hade möjlighet att komma!


Fredagen


Redan på fredagen var flera av våra hundar i farten. På jaktprovet startade Toppa och Etta och resultatet blev ömsom vin och ömsom vatten. Toppa gjorde en strålande insats och fick ett första pris och Etta busade mest och fick en nolla.


Under tiden startade Molle på agilityn. Det gick hyfsat, han lyckades inte ta sig till finalen i år, men blev andra placerad i Hoppklass II.


Sist ut på dagen var lydnadshundarna, fem stycken startade från oss. Ted, Kiwi och Trolla startade i ettan och alla tre fick första pris, Trolla fick 172,5 poäng, Kiwi 171,5 poäng och Ted 170 poäng.


Ovan till vänster: Tre förstapristagare i väntan på prisutdelningen i lydnadsettan - Ted och Carina, Trolla och Mari, Kiwi och Anna. Ovan till höger: Idun och Anna i fria följet som resulterade i en nia!


I trean debuterade Banjo med ett andra pris och hedersagrosofen Idun med ett tredje pris som resultat. Även Carola, Stefan och Doris med Leo gjorde ett studiebesök och hjälpte till att supporta kennelkamraterna.


Lördagen


Under lördagen var det bara jaktprov som gällde. I nybörjarklassen startade fyra hundar från oss. Orm fick ett andra pris, hade han varit tyst på passiviteten hade det gått ännu bättre... Trolla gick strålande fram till sista markeringen, då fick hon hjärnsläpp och missade den, så även hon fick ett andra pris, hade hon fixat markeringen hade det varit ett klockrent första pris! Molle gjorde ett bra arbete i sin ruta, men fann bara tre dummies på söket och fick ett tredje pris. Även Lucky jobbade på bra, men knallade på skotten och fick därför en nolla. Äpplet faller inte långt från päron trädet - även Kea roade sig med att knalla i Mästarklassen och fick således även hon en nolla. Sniffas matte Sanna startade en av sina andra hundar, Aktivivas Mademoiselle de Mox i nybörjarklassen och de fick ett första pris. Efter provet fick Sniffa och Twist börja tjuvträna för nästa års Special...På kvällen var det prisutdelning för jakten. Toppa vann sin ruta och blev placerad tvåa totalt av alla nybörjarhundar! Jätteroligt att konstatera att Molles son Tollarbos Ducke Molleson fick ett tredje pris i juniorklassen! Även Tollarbos Izor Molleson startade i juniorrutan. Han gick ut som dagens sista hund och var då tyvärr alldeles för trött för att ta pris.

Alla vi som deltog på jaktprovet: Kea, Orm och Helen, Trolla och Mari, Molle och Pia, Toppa, Etta och Annika, Lucky och Sören.


Lördagen avslutades med gemensam middag på Askeviks Camping.


Middag i glada vänners lag vid Vänerns strand


Söndagen


Söndagen var utställningsdag. Det blev en hektiskt start för oss, eftersom valpklass I, öppenklass hanar och tikar alla satte i gång samtidigt. Heter man då Agrosofen i förnamn får man ligga i om man vill se alla sina hundar... I valpklass I - hanar deltog Keno, Twist och Rival.


Keno och Malin, Twist och Mariette, Rival och Jannike


Rival och Keno blev oplacerade och Twist placerade sig på femte plats och fick hp! I valpklass II - hanar var Bonzo med. Han blev placerad som nummer två med hp.


Bonzo och Kurt


I valpklass I - tikar deltog Vilda, Sniffa och Piri.

 

Vilda och Martina, Sniffa och Sanna, Piri och Tina


Sniffa och Vilda blev oplacerade och Piri kom på fjärde plats med hp. I klassen för hundar med diskvalificerande fel deltog övertecknade Tico, han blev oplacerad. Hugo var också anmäld, men hade tyvärr fått förhinder.


Tico och Johanna


I öppenklass tikar deltog Trolla och hon fick ett första pris och var med i gallringen tills 13 tikar av de totalt 57 tikarna återstod. I hanhundsringen var bedömningen hård, endast tio första pris delades ut till de 38 hanarna. Charango och Molle fick två av dessa och placerades som nummer 8 och 10. Lucky och Ted fick varsin av dagens alla tvåor. Kea fick en tvåa i jaktklassen.


Charango och Molle


En av helgens stora behållningar var annars att få träffa Rödahunds And-Isak, 14 år och 2 månader gammal. Han är bror till Ida och morfar till Etta och visades i ett underbart skick! Härligt med gamla, fräscha hundar! Han deltog i utställningen och placerade sig där som andra bästa veteranhane!


Rödahunds And-Isak - 14 år ung!


Molles valpar på Tollarbos deltog med den äran i juniorklassen. Bäst gick det för Tollarbos Izor Molleson som blev placerad som nummer två av juniorhanarna och Tollarbos Jakira Molledotter som blev trea av juniortikarna. Tollarbos Ducke Molleson fick ett första pris och hängde med länge i gallringen medan Tollarbos Enya Molledotter och Tollarbos Humla Molledotter fick nöja sig med tvåor.


Dagen avslutades med finaler, BIS blev för andra året i rad Ankinova's Thasha och BIM Ettas halvbror Lauvstuas Mascot Keehnu. Juniormästartiteln erövrades av Riverbreeze Tickling Pearl och Mästartiteln av kull fems faster - Vildandens Morkulla av Nortchi. Grattis till er allihop!


Ettas valpar: Keno, Twist, Rival, Tico, Vilda, Sniffa, Piri, Banjo, Ted, Toppa


Keas valpar: Kiwi, Trolla, Kea, Molle, Lucky, Bonzo