Specialen 2010

Tollarspecialen 2010


Vad kan man säga??? Vilken sagolik Special våra fantastiska valpköpare med hundar ÅTERIGEN bjöd oss på! Inte ett kort har vi tagit, men har du foton att bidra med blir vi jätteglada!


Stort tack till alla er som hade möjlighet att komma!


Fredagen


Fredagen inleddes med nybörjarklass tollingprov, öppenklass tollingprov, Working test och lydnad. På jaktprovet startade Oj, Spex och Piri i nybörjarklass medan Tico och Doglas gick i öppenklass. Tuva löpte tyvärr, och kom därför inte till start. Oj gjorde en fin insats, bl a mycket snygga vattenmarkeringar, och med lite mer rutin kommer det definitivt att bli pris!


Oj Foto: Andrummets kennel, tack så mycket!

Piri hade lite oflyt i sin ruta och blev även hon utan pris den här dagen liksom Doglas, som tyckte att dirigeringsgåsen var lite i största laget. Spex och Tico gick däremot till pris båda två! Prisutdelningen återkommer vi till, den gick inte av stapeln förrän på lördag kväll.


På Working testet deltog i nkl Isaac och Gismo, i ökl Keno, Tino och Musse och i ekl Vilda. Alla skötte sig utmärkt, men det är lätt att dra på sig nollor vilket både Gismo och Isaac råkade ut för. I öppenklassen deltog totalt 12 hundar och Keno kom på andra plats, Tino tredje och Musse femte plats! I ekl deltog tre ekipage och av dem tog Vilda hem segern! Stort grattis till er allihop!


Det var även lydnad under fredagen och vi hade flera hundar som startade. I lkl I deltog Arrac och Glada, båda tog första pris och slutade på tredje (179 p) respektive sjätte (171,5 p) plats av 19 hundar i sin lydnadsklass I-grupp.


Glada


I lydnadsklass II kom Tino på andra plats med 178,5 p och ett första pris. I elitklass var vi representerade av tre ekipage: Anna och Kiwi, Erika och Juni samt Sanna och Sniffa. Bäst gick det för Kiwi och Anna som fick ihop hela 298 p och tog såväl ett första pris som första platsen i elitklass. Det var inte långt ifrån att de lyckades ta hem titeln Årets lyndadstollare, men de blev slagna med några poäng av Swinging Tails Crydon som tävlade i lydnadsklass II. Grattis till er alla för fina insatser!!!


Sanna och SniffaAnna och KiwiNybörjarklass och öppenklass tollingprov och agility stod på schemat under lördagen. I nybörjarklassen startade Arrac, Toppen, Glada och i öppenklassen Juni, Sniffa och Twist. Fina skulle ha startat nybörjarklassen, men löpte tyvärr. Alla våra hundar gjorde fina insatser och gick till pris! På kvällen var det dags för prisutdelning och det var spännande värre.... Så här blev slutresultatet:


Nkl juniorer

1. Foxgrove Naghty Red Addict (1:a pris)

2. Vildandens Atlas af Snoddax (1:a pris)

3. Mic Mac Hunters Flassh Solo (1:a pris)

4. Redadict Dandy Duck (1:a pris)

5. Foxgroves Moonlight Hunter (1:a pris)

2:a pris: Tollmasters Gamekeeper, Redadict Diving Diamond, Lönnlövets Hasta

3:e pris: Digby Toller's Sissiboo


Nkl

1. Agrosofens Rödtopp (1:a pris)

2. Agrosofens Fiinlir (1:a pris)

3. Tollarbos Nacho på Ehmilsvis (1:a pris)

4. Agrosofens Fiinslip (1:a pris)

5. Vildandens Pangbrud af Axquiz (1:a pris)

Övriga 1:a pris: Renarders Auran Cedax, Hummelviksgårdens Golden Texas, Working Beauty's Excellent Energy

2:a pris: Rus N'Riv When You Came Into My Life, Fagerlands Röda Poppel de Amorex, Vildandens Patron af Axquiz

3:e pris: Allydor's Penny Alhena, Canagolds Max Durant, Lönnlövets Tistel, River Fox Ganti Quebec af Gine, Honey Creek's Lets Go Pepsi, Koppeldragets Grynet, Agrosofens Tipptoppa, Allydor's Wixy Mekbuda


Ökl

1. Hunters Moonlight Caylee vom Lech-Toller Nest (1:a pris)

1. Duck Dog's Honker (1:a pris)

3. Agrosofens Menuetta (1:a pris)

4. Agrosofens Calypso (1:a pris)

5. Webley's Hurricane (1:a pris)

1:a pris: Tollarbos Kuta Lira Banjo, Riverbreeze Tickling Pearl, Mr-Canadien

2:a pris: Agrosofens Tico Tico, Hunters Moonlight Arcadian Kjuna, Tollarbos Ducke Molleson, Sävikens Bumblebee af Nema, Agrosofens Sockertoppa


Kan man vara annat än stolt över en sådan prislista? :) I och med att Tico fick ett andra pris, kan han sudda bort parentesen i sitt utställningschampionat, härligt! Och Sniffa och Twist tog båda första pris nummer två - bara att invänta elitklassen!


Söndag var i vanlig ordning vikt för utställning och det brukar bli en väldigt lång och intensiv dag med flackande mellan ringarna! I år hade vi inga valpar med, utan de yngsta gick i juniorklassen. I hanarnas juniorring blev Oj oplacerad med fin kritik. Hos tikarna blev Scilla oplacerad, medan Tuva travade in på en fjärde plats!


I tikarnas jaktklass deltog Juni och hon blev placerad på tredje plats! I hanarnas jaktklass detog Toppen, Keno och Arrac. Arrac och Keno blev oplacerade, medan Toppen nästan hamnade på toppen, men en andra plats är inte illa det heller! I hanarnas öppenklass sprang Amigo och Kiwi, båda oplacerade men med trevliga kritiker. I tikarnas öppenklass hade Fina show vilket placerade henne på tredje plats. En urfälld Trolla blev oplacerad i tikarnas Championklass medan Sniffa kom femma i samma klass. Spex blev sexa i hanarnas dito, även Tico och Twist fick hp, men blev oplacerade.


Toppas avelsgrupp


Först ut i finalringen var Barn med hund, vi hade två Agrosofen ekipage med där av de totalt elva som deltog. På fjärde plats kom Julia och Kiwi och på första plats Tilia och Scilla! Härligt jobbat tjejer! Tror ni uppfödaren till ettorna var tårögd? För andra året i rad blev Toppas avelsgrupp med Spex, Toppen, Juni och Fina placerade som nummer ett och vår uppfödargrupp med Spex, Toppen, Juni och Sniffa placerade som trea. BIS blev Lauvstuas Samantha Fox och BIM sonen Lauvstua's Exclusive Star Fox! Stort grattis!!!


Mästartitlarna då? Juniortiteln kneps av Annina Nurmikivi och henns Foxgroves Naughty Red Addict, stort grattis!!! Extra grattis eftersom Annina även tog hem andra platsen med egenuppfödda Redadict Dandy Duck! Imponerande! Sedan var det dags för Tollarmästartiteln. Vi hade fyra godkända hundar på jaktprovet - Sniffa, Twist, Juni och Tico. Tollarmästartiteln 2010 blev en repris - Cissi och Duck Dog's Honker! Supergrattis!!!


Avslutningsvis vill vi skicka ett stort TACK till både arrangörerna och

till våra fantastiska valpköpare som gjorde denna underbara tollarfest möjlig!