Specialen 2012

Agrosofer på Tollarspecialen 2012


Vad skall man säga? Som vanligt har våra valpköpare skämt bort oss med en otrolig mängd fina prestationer! Vi är så otroligt stolta över er!!! I år lyckades vi själv bidra lite till resultatflödet, vilket givetvis förhöjde upplevelsen ännu mer!


Har du foton att bidra med blir vi jätteglada!


Stort tack till alla er som hade möjlighet att komma! Och stort tack till arrangörerna som gjorde hela evenemanget möjligt! Extra tack till de av våra valpköpare som hade möjlighet att ställa upp som funktionärer!


Fredagen


Fredagen inleddes med nybörjarklass, öppenklass och elitklass tollingprov, Working test och agility. I år hade vi inget ekipage på agilityn, i övrigt var vi väl representerade.


I fredagens nybörjarklass startade Gnista, Tya och Visa. Alla tre gjorde utmärkta insatser! Gnista och Tya belönades med första pris och Visa med ett andra pris! I öppenklassen startade Toppen, men det var ett svårt prov och det blev inget pris den här gången. Endast en av fredagens hundar gick till pris i ökl rutan! I elitklassen startade Doglas och Arrac. Både gjorde ett fint jobb i den tunga rutan och gick till pris.


På Working testet deltog i nkl Festis, Isaac, Gismo och Fino, i ökl Fixa och Musse och i ekl deltog Vilda. Alla skötte sig utmärkt, men det är lätt att dra på sig nollor. I ökl kom Fixa trea med 74 poäng och Musse sexa med 62 poäng. Vilda vann elitklassen med 87 poäng.


Lördag


Även på lördagen var det nybörjarklass, öppenklass och elitklass tollingprov samt lydnad. I nybörjarklassen startade Glada, Razer, Gallas och Märta. Glada var just så där underbar som bara hon kan vara (nä, jag är varken partisk eller stolt :)) och gick till pris. Razer var lite opolerad och får träna lite mer för att gå till pris, medan småttingarna Gallas och Märta (de är ju faktiskt bara 11 månader) behöver lite mer rutin för ett pris. I öppenklassen startade Tuva, och Impa och båda gick till pris! I elitklassen var vi den här dagen representerade av Twist, Sniffa och Spex. Twist gjorde ett bra jobb och gick till pris. Sniffa hade lite för mycket egna tankar för att belönas med pris den här gången och Spex hade otur att skada sig i rutan och fick bryta.


På kvällen var det dags för prisutdelning och det var spännande värre.... Stolta kunde vi konstatera att vi hade åtta hundar till pris, vilket var fler än någon annan kennel! I nybörjarklassen hade Tya, Glada och Gnista fått ettor (Glada dessutom med hp!) och Visa en tvåa. I ökl fick Tuva en tvåa och Impa en trea och i elitklassen fick Arrac, Doglas och Twist treor. Supergrattis alla till fina insatser!!! Totalt startade 89 hundar på jaktprovet och 31 gick till pris. Av dessa var 14 agrosofer och 8 av dessa gick till pris. Nu var det bara att invänta söndagens utställning...


Pristagare nkl

1:a hp : Agrosofens Tipptoppa, Nova Bella vom Lech-Toller Nest (pb), Tollerbay Banjo Melody

1:a pris: Agrosofens Fiinemang, Agrosofens Sockersöta, Digby Tollers Duck Lips, Swinging Tails Loping, West Coast Tollers Mumin

2:a pris: Hunter's Moonlight Canadian Renard, Inlicios 7th Heaven, Siipiveikon Viis Veisaa, Tollarbos Gripa Mikkels Jente, Tollarbos Ozzy på Ehmilsvis

3:e pris: Aktiviva's Primero d'Nash, Mic Mac Hunter's Hettdyii, Min Vilda Busiga Bläsand, Portstar's Boomer of Boston, River Fox Jackpot of Jeba, Tollarbos Charley Mikkels Gutt


Pristagare ökl

1:a pris: Foxgrove's Canadian Sunrise (pb), Mountain-Hunter Nayeli vom Lech-Toller Nest

2:a pris: Agrosofens Bingo-Lotta, Lönnlövets Nässla

3:e pris: Agrosofens Fiina I Kråksången


Pristagare ekl

1:a pris: Kanadickens John Dory of Mafli (pb)

2:a pris: Sävikens Bumble Bee af Nema, Tollarbos Ducke Molleson

3:e pris: Agrosofens Calypso, Agrosofens Marsipan Konfekt, Agrosofens Rödtopp, Tollarbos Kuta Lira Banjo


På lördagens lydnad deltog flera ekipage från oss. I klass I tävlade Pixie och Frosta. För Pixie och Anna-Li var det debut, tror de fick en del användbar information med sig hem för den vidare träningen. Frosta fixade sitt andra första pris med 162 poäng och en åttonde plats. I tvåan tävlade Ozzy och Fixa. Båda fick första pris, Ozzy kom tvåa på 172 poäng och Fixa trea på 167 poäng! I trean tävlade Triss, Tino och Musse, inga första pris, men nöjda mattar.


Söndag


Söndag var i vanlig ordning vikt för utställning och det brukar bli en väldigt lång och intensiv dag med flackande mellan ringarna! Inte heller i år hade vi några valpar med, utan de yngsta gick i juniorklassen. I tikarnas juniorring blev Märta placerad som nummer två och Tya som nummer fyra, båda med hp. Kaja, Festis och Visa blev däremot oplacerade. I hanhundarnas juniorring slog Gallas till och fick först hp och sedan vann han klassen! Brorsan Link blev den här gången oplacerad. I klassen för hundar med diskvalificerande fel deltog Rally och Pixie. Bäst gick det för Pixie som kom trea bland tikarna. I hanarnas jaktklass deltog Doglas, Arrac och Toppen. Toppen fick hp och blev placerad som nummer tre, övriga oplacerade. I tikarnas jaktklass blev Tuva oplacerad liksom Frosta i tikarnas öppenklass. I hanarnas championklass deltog Twist och Spex. Båda fick hp och Spex kom på andra plats. Sniffa fick hp men blev oplacerad bland championtikarna. Toppa deltog i seniorklassen och fick hp och en tredje plats.


I finalringen blev Gallas BIM junior och Spex BIM Svensk Champion med jaktmerit. Spex blev även 4:e bästa hane. Vår uppfödargrupp, bestående av Spex, Gallas, Toppa och Märta, kom på tredje plats och Junis avelsgrupp bestående av Link, Gallas, Tya och Märta, kom på fjärde plats. BIS blev åter Ankinova Thasha, 11,5 år gammal! Imponerande!!! BIM blev Sunlit Tröbbel Emmastars. Stort grattis!


Mästartitlarna då? Självklart var det nervöst i Agrosofenlägret... Det visade sig att Juniormästartiteln hamnade hos oss för femte gången på sex år eftersom Tya och Erika fick stå längst fram!!! Storartad bedrift av en endast 11 månader gammal hund! Tollarmästare blev Kanadickens John Dory of Mafli och Catarina Strand, stort grattis till dem!


Juniortollarmästare

1. Agrosofens Sockersöta

2. Digby Toller's Duck Lips

3. Tollarbos Gripa Mikkels Jente

4. Tollarbos Charley Mikkels Gutt

5. Siipiveikon Viis Veisaa

6. Mic Mac Hunter's Hettdyii


Tollarmästare

1. Kanadickens John Dory of Mafli

2. Sävikens Bumble Bee af Nema

3. Tollarbos Ducke Molleson

4. Tollarbos Kuta Lira Banjo

5. Agrosofens Marsipan Konfekt

6. Agrosofens Calypso

7. Agrosofens Rödtopp


Avslutningsvis vill vi även i år skicka ett stort TACK till både arrangörerna och till

våra fantastiska valpköpare som gjorde denna underbara tollarfest möjlig!