Specialen 2011

Tollarspecialen 2011


Den här gången fick jag följa Tollarspecialen från hemmaplan. Det är minst lika, om inte MER spännande, som att vara på plats. Stort tack till alla ni som rapporterat löpande under helgen! Och naturligtvis tack till alla valpköpare för att ni än en gång bjudit Annika och mig på en sådan resultatfest!!! Har du foton att bidra med blir vi jätteglada!


Stort tack till alla er som hade möjlighet att komma!Fredagen


Fredagen inleddes med nybörjarklass och öppenklass tollingprov, Working test och agility. På jaktprovet startade Tuva i nybörjarklass och Arrac, Tico Spex och Piri i öppenklass. Även Fixa skulle ha startat i nybörjarklassen, men löpte tyvärr. Tuva gjorde en kanoninsats i nybörjarrutan! I öppenklassen gav dirigeringsgåsen lite problem, men Arrac, Tico och Spex gick till pris. Sedan var det bara för dem att vänta på lördagens prisutdelning...


Spex x 3 Foto: Jennie Nilsson

På Working testet deltog i nkl Isaac, Gismo, Kiwi och Amigo, i ökl Tino och i ekl deltog Keno och Vilda. Alla skötte sig utmärkt, men det är lätt att dra på sig nollor. I nkl gick de bäst för Kiwi och lillmatte Aleksandra som fick hela 87 poäng och hamnade på femte plats av 95 hundar!!! I ökl kom Tino på fjärde plats och i ekl kom Vilda trea och Keno fyra. Stort grattis till er allihop!


Det var även agility under fredagen och Tessan och Oj deltog från oss. Det började bra med ett nollat första lopp och ledning, men sedan drog de tyvärr på sig en disk i andra loppet. Men man måste satsa för att vinna och första loppet såg enligt uppgift mycket härligt ut!Lördag

Nybörjarklass och öppenklass tollingprov och lydnad stod på schemat under lördagen. I nybörjarklassen startade Impa och Gnista och i öppenklassen Toppen, Assar och Twist. Impa, Toppen och Twist gick till pris och jag tror att Assar fick en nolla med hp :).


På kvällen var det dags för prisutdelning och det var spännande värre.... Det visade sig att Tico och Toppen tagit treor, Impa, Spex och Arrac tvåor och som grädde på moset Tuva och Twist varsin etta och bäst i nybörjar/juniorklass respektive mästarklass!!! Hur spännande blev det inte nu??? Supergrattis alla till fina insatser!!! Roligt att notera att pappan till kull 12, Bluenosers Pacific Phoenoix tog ett första pris i öppenklassen liksom Renarder's Auran Cedax, som förhoppningsvis blir pappa till vår kommande kull! Grattis även till er!!!


På lydnaden deltog Triss och Arrac från oss. Bäst gick för Arrac som fixade sitt LpI och hamnade på pallen.Söndag

Söndag var i vanlig ordning vikt för utställning och det brukar bli en väldigt lång och intensiv dag med flackande mellan ringarna! I år hade vi inte heller några valpar med, utan de yngsta gick i juniorklassen. I tikarnas juniorring blev Blända och Fixa oplacerade, men med fin kritik, Blända fick hp. I unghundsklassen deltog i hanhundsringen Oj och tikringen Triss, de blev inte placerade.


I jaktklass deltog bland hanarna Toppen och bland tikarna Tuva, båda fick hp men blev oplacerade. I hanarnas öppenklassring sprang Amigo och Kiwi, Amigo fick hp men blev oplacerad.


Amigo Foto: Jennie Nilsson


I championklassen var vi representerade av Twist, Tico, Spex respektive Toppa och Piri. Twist, Piri och Toppa fick hp. Twist placerades som nummer fyra av hanarna och Piri som nummer två av tikarna.


Twist Foto: Jennie Nilsson


Tico och Spex. Foto: Jennie Nilsson

Även Assar fick ett hp i klassen för diskvalificerande fel.


I finalringen blev Sniffa BIM champion med jaktmerit och Twist fick motta två pris för att han hade årets högsta merit både på Tollingjaktprov och Retrieverjaktprov. BIS blev - för andra gången - Ankinova Thasha, 10,5 år gammal! Förra gången hon vann var 2005, imponerande!!!


Mästartitlarna då? Ojoj, gissa om det var nervöst... Men det blev anledning att jubla, dubbelt upp till och med!!! Tuva och Sussie tog hem Juniortollarmästartiteln, precis som mamma Glada gjorde för tre år sedan! Och Twist och Mariette tog hem Tollarmästartiteln, kennelns första! Stort tack till både Sussie och Mariette, som båda är helt fantastiska hundförare!


Juniortollarmästare

1. Agrosofens Bingo-Lotta

2. Arbetsviljans Hallongrotta

3. Redadict On the Crocs

4. Aktiviva's Premiere d'Nash

5. Aktiviva's Protos d'Nash

6. Aktiviva's Primero d'Nash


Tollarmästare

1. Agrosofens Calypso

2. Redland Rubber Boots

3. Renarder's Auran Cedax

4. Tollarbos Ducke Mollesson

5. Tollarbos Kuta Lira Banjo

6. Siipiveikon Sorsasurma

7. River Fox Ganti Quebec af Gine

8. Sävikens Bumblebee of Nema

9. Jones Juwel vom Lech-Toller Nest

10. Lönnlövets Watt

11. Agrosofens Fiinslip

12. Kilobyte vom Lech-Toller Nest

13. Mr-Canadien

14. Agrosofens Fiinlir

15. Siipiveikon Muusametsätähti

16. Foxgrove Canadian Sunrise

17. Foxgrove Naughty Red Addict

18. Agrosofens Tico Tico

19. Lönnlövets Snoddas


Avslutningsvis vill vi skicka ett stort TACK till både arrangörerna och till våra fantastiska valpköpare som gjorde denna underbara tollarfest möjlig!